avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Conducere contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Conducere contabilitate

Un administrator de sc (legume fructe) poate sa-si tina singur contabiitatea?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 21:03, 29 Iulie 2013
Buna ziua,

Calitatea pesroanelor in masura sa organizeze si sa conduca contabilitatea, sunt stabilite de art.10 din Legea contabilitatii. Astfel, potrivit prevederilor acesteia,
(2) Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.
(3) Contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.
(3^1) În cazul persoanelor prevazute la art. 5 alin. (1^1), contabilitatea poate fi organizata si condusa potrivit prevederilor alin. (2) si (3) sau pe baza de contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, situatie in care raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestor persoane fizice

Numai bine
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
CONTABIUM, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa iulia1970 iulia1970 Ce acte contabile trebuie sa am ca vanzator de legume si fructe? Imi trebuie contabil neaparat sau o pot tine singur contabilitatea? (vezi toată discuția)
Pot semna bilantul, balanta, declaratii? MirelaIon04 MirelaIon04 Buna ziua, Am terminat in 2004 ASE-ul - Contabilitate si Informatica de Gestiune si tot atunci m-am angajat (am deci o experienta de 5 ani) ca si contabil. Nu ... (vezi toată discuția)
Administrator srl poate sa tina contabilitatea? aurah aurah Buna ziua, administratorul unui SRL poate sa isi tina evidenta contabila, daca a terminat studii superioare economice(mentionez ca societatea nu are nici un ... (vezi toată discuția)