avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare pe baza formularului A1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare pe baza formularului A1

Buna seara
Va rog daca ma poate ajuta cineva referotor la detasarea angajatilor pe baza formularului A1?
O firma cu sediul in Romania, detaseaza oameni pe baza formularului A1 oameni in Germania si Franta.
In Romania angajatul primeste salarul minim pe economie pentru care se calculeaza toate contributiile conform legislatiei Romane.
In Germania sau Franta ce trebuie platit?..... trebuie deschis punct de lucru acolo pentru a nu fi obligat sa platesti contributii?#-o
Multumesc mult pentru ajutor

Cel mai recent răspuns: AndreiLag , utilizator 09:19, 27 Mai 2014
La 3 luni dupa ce a fost detasat in strainatate, angajatul nu are dreptul sa primeasca o copie dupa formularul A1?
Angajatul trebuia sa aiba deja formularul A1 cand a plecat in detasare.
In Romania angajatul primeste salarul minim pe economie pentru care se calculeaza toate contributiile conform legislatiei Romane + va trebui sa adaugati diurna incat salariul total obtinut sa fie cel putin egal cu salariul minim din Franta/Germania.
In Germania sau Franta ce trebuie platit?..... trebuie deschis punct de lucru acolo pentru a nu fi obligat sa platesti contributii? - nu trebuie platit nimic in Germania sau Franta daca detasarea angajatilor este mai scurta de 6 luni. Daca se depaseste aceasta perioada angajatii sunt obligati sa plateasca impozit in acele tari pentru veniturile realizate in Romania (iar in Romania veti inceta sa mai platiti impozit). In plus, angajatii trebuie sa completeze un chestionar prin care se va determina rezidenta fiscala in Romania si in acele tari.
Nu trebuie sa va inregistrati punct de lucru, detasarea pe baza careia operati nu este detasarea in sens strict reglementata de catre Codul Muncii din Romania.
Detalii aici: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare in ue clueorc clueorc Buna ziua, Daca un angajat al unei societati din Romania este detasat in UE pe o perioada de 1 sau 2 ani, in baza unui contract intre o societate din UE si ... (vezi toată discuția)
Formularul a1 C-Iulia C-Iulia Care sunt conditiile Obligatorii impuse unei firme pentru a aplica pentru formularul A1,Mai ales legat re TVA dar si restul. (vezi toată discuția)
Formular e 101 Chiriac Roxana Chiriac Roxana Buna ziua. Cunoaste cineva de unde se poate obtine formularul E 101 , care substituie A1??? (vezi toată discuția)