avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare in timpul concediului de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare in timpul concediului de crestere a copilului

Buna ziua.
Sunt in concediu de crestere a copilului timp de 2 ani si as vrea sa stiu daca exista vreo forma de angajare, in cazul in care vreau sa lucrez in alta parte si care ar fi aceasta, fara ca eu sa-mi pierd dreptul la concediul de crestere a copilului.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 1 August 2013
Daca doriti sa va intoarceti in campul muncii,veti pierde dreptul la concediu crestere copil.
Totusi puteti sa va angajati si pe langa salariul pe care il veti lua,veti beneficia si de un stimulent de insertie in valoare de 500 lei pana ce copilul va implini 2 ani.

Va puteti angaja,doar dupa ce copilul implineste 1 an,de atunci veti beneficia si de stimulent de insertie. Ce varsta are copilul?
Singura forma prin care puteti pastra indemnizatia pentru cresterea copilului si sa desfasurati o alta activitate este sa va infiintati un SRL, la care sa aveti cel putin un angajat. Dvs. sa fiti asociat. Orice alta forma de activitate, legala, duce la incetarea dreptului de a primi indemnizatia pentru cresterea copilului.
@Adriana Sandu

Userul a dat de inteles ca vrea sa se angajeze,nu sa infinteze un S.R.L.,iar el sa devina asociat.
simi7705 a scris:

Buna ziua.
Sunt in concediu de crestere a copilului timp de 2 ani si as vrea sa stiu daca exista vreo forma de angajare, in cazul in care vreau sa lucrez in alta parte si care ar fi aceasta, fara ca eu sa-mi pierd dreptul la concediul de crestere a copilului.


Multumesc
Mentionez ca am depus dosarul pentru indemnizatie in urma cu cateva zile, copilul avand acum 2 luni.
As dori sa mai stiu daca in cazul in care vreau sa lucrez in strainatate pot beneficia in continuare de inemnizatia de crestere a copilului.

Multumesc.


Pe durata CCC nu puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit.
In caz contrar, plata indemnizatiei se va suspenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la munca din ccc ioana135 ioana135 Buna ziua. Am si eu o intrebare: sunt in crestere copil de pana la 2 ani si as vrea sa incep munca, cand pot sa ma intorc in campul muncii mai repede fara sa ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Valentina31B Valentina31B Buna ziua,as dori o lamurire in legatura cu inceperea activiatii si acordarea stumulentului de insertie.Mentionez ca sunt in concediu de ingrijire copil,am ... (vezi toată discuția)