Buna ziua,
Am de recuperat un debit de la o societate comerciala.Este vorba de aproximativ 9 facturi.Unele dintre ele sunt stampilate de primire, altele semnate de primire insa nestampilate.Facturile sunt emise din august 2012 pana in dec 2012.Pe facturi e clar precizat termenul de scadenta : 15 zile. Ma incadrez la Ordonanta de plata?Sau pe Curere cu continut redus? ( suma de recuperat este pana in 10000 lei ).
Va multumesc.
Buna ziua,
Pentru a va oferi un raspuns complet este nevoie sa ne furnizati urmatoarele informatii suplimentare:
- aveti un contract cu societatea comerciala?
- care este obiectul acestui contract?
nu am contract.
Ordonanta de plata prevazuta de NCPC art. 1013-1024
Am avut o speta asemanatoare ( nu exista niciun contract), insa factura era semnata si stampilata de catre debitoare, mai mult achitata partial, si mi s-a admis cererea. ( Ordonanta de plata).
Normal ca mai exista ordonanta de plata, este prevazuta in NCPC
Dvs trebuie sa va ganditi daca se poate merge pe ordonanta sau nu. Creanta trebuie sa fie certa, lichida, exigibila, sa fie izvorata dintr-un contract si sa se poata dovedi doar cu inscrisuri.
Daca aveti facturi acceptate si plati partiale eu zic ca in mod clar puteti merge pe ordonanta.
Daca nu, puteti merge pe cereri cu valoare redusa si sa solicitati si proba cu martori, care desi are caracter exceptional, este admisibila in aceste cazuri