avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensiei alimentare

Buna ziua ..AS dori sa aflu care sunt consecintele negarii de a se plati pensia alimentare din anumite motive in urma plangerii facute la politie ? Mentionez ca aceasta actiune am mai facut-o o data si s-a platit pensia alimentara..acum ,fiind vorba de o perioada cam de vreo 30 luni ,adica o suma pe care daca nu ar putea sa o plateasca dupa ce i-as face plangere ,ce s-ar putea intampla?
Cel mai recent răspuns: FlorentinaDave , utilizator 12:51, 30 Iulie 2013
Limitele de pedeapsa pentru infractiunea de abandon de familie sunt de la 1-3 ani sau amenda.
Poate primi o pedepsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau chiar o amenda. Asta, in raport de circumstantele personale, daca a mai fost condamnat anterior (indiferent de tipul infractiunii), etc.
SA inteleg ca nu poate invoca diverse motive pentru neplata banilor ? deci daca nu plateste va primi amenda sau pedeapsa? in legatura cu plata ,exista un termen care se pune la dispozitie din momentul primirii plangerii penale ??
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
FlorentinaDave, utilizator
Nu cred ca va scapa doar cu amenda penala, avand in vedere perioada mare de neplata. Oricum, nu cred ca va incalzeste cu ceva daca face inchisoare. Dvs doriti banii, ptr cresterea copilului, sau asa ar trebui sa doriti.
El poate invoca faptul ca nu ar fi de rea credinta si ca din cauza ca nu ar avea serviciu nu plateste pensia de intretinere.
Insa, atata timp cat este sanatos, nu are niciun handicap care sa il impiedice sa munceasca, chiar si cu ziua, aceasta scuza nu prea are rezultat in fata organului de cercetare.
Nu exista niciun termen legal in care poate plati pensia dupa depunerea plangerii, poate sa plateasca chiar si dupa ce dosarul ajunge la instanta, pana la ultimul termen de judecata.
Asta pentru a putea scapa de pedeapsa, in cazul in care v-ati retragerea plangerea daca el va plati pensia
Conteaza motivele pt care nu a platit, daca n-a platat ca n-a vrut e una, ca n-a putut e altceva.
Doar daca se dovedeste ca din rea credinta n-a platit, se poate ajunge la pedeapsa cu inchisoare- de cele mai multe ori cu suspendare.

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, as vrea sa stiu si eu in cazul in care tatal copilului meu nu a platit pensia alimentara de 2 luni fiindca nu realizeaza absolut nici un venit(nu ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pentru neplata pensiei alimentare teo2304 teo2304 buna ziua, as vrea daca se poate informatii privind prescriptia pentru neplata pensiei alimentare Este cazul unei cunostinte care in timpul facultatii a avut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara nixnix nixnix buna seara am o intrebare ,cat timp nu se poate plati pens alimentara la doua luni sau trei luni,mentionez ca divortul sa judecat dupa vechiul cod civil si ... (vezi toată discuția)