avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna seara
am o intrebare ,cat timp nu se poate plati pens alimentara la doua luni sau trei luni,mentionez ca divortul sa judecat dupa vechiul cod civil
si de o luna nu lucrez si nici nu beneficiez de somaj,dar treb sa platesc pens alimentara,ultima luna am platit in noiembrie.la noul loc de munca ma voi duce in februarie,pot pati ceva daca nu am platit in decembrie si nici nu pot plati in ianuarie.multumesc
Cel mai recent răspuns: INASEL ALIN - Cabinet de Avocat , Avocat 20:48, 14 Ianuarie 2012
Legea spune "neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda".- art. 305 litera c) cod penal.
Daca pana va reveniti financiar platiti o suma cat de mica pe fiecare luna, nu va fi considerata rea-credinta.
pot plati ,dar nu integral suma ,sfatul dvs este sa platesc cat pot in fiecare luna sau o data la doua luni,multumesc
Cat puteti lunar, la doua luni deja veti fi chemat de sectorist.
Asa cum va sfatuit si colegul mai sus, trebuie sa platiti o suma de bani pentru a nu fi considerat de rea credinta. In lipsa unei plangeri din partea fostei sotii sau a mamei copilului (in cazul in care nu ati fost casatoriti) nu puteti pati nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor urgent cu un sfat pensie alimentara LUMI1971 LUMI1971 Fostul sot are sa-mi achite pensia alimentara pe 7 luni consecutive.Pe motiv ca nu are loc de munca nu vrea sa mi-o plateasca.In urma procesului de partaj l-am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara. levy245 levy245 buna ziua . am o intrebare in legatura cu pensia alimentara. neavand serviciu am platit pensia alimentara doar cand am dispus de bani , o data 1000 ron si ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, as vrea sa stiu si eu in cazul in care tatal copilului meu nu a platit pensia alimentara de 2 luni fiindca nu realizeaza absolut nici un venit(nu ... (vezi toată discuția)