buna seara
am o intrebare ,cat timp nu se poate plati pens alimentara la doua luni sau trei luni,mentionez ca divortul sa judecat dupa vechiul cod civil
si de o luna nu lucrez si nici nu beneficiez de somaj,dar treb sa platesc pens alimentara,ultima luna am platit in noiembrie.la noul loc de munca ma voi duce in februarie,pot pati ceva daca nu am platit in decembrie si nici nu pot plati in ianuarie.multumesc
Legea spune "neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda".- art. 305 litera c) cod penal.
Daca pana va reveniti financiar platiti o suma cat de mica pe fiecare luna, nu va fi considerata rea-credinta.
Asa cum va sfatuit si colegul mai sus, trebuie sa platiti o suma de bani pentru a nu fi considerat de rea credinta. In lipsa unei plangeri din partea fostei sotii sau a mamei copilului (in cazul in care nu ati fost casatoriti) nu puteti pati nimic.
Pensie alimentara.
levy245
buna ziua . am o intrebare in legatura cu pensia alimentara.
neavand serviciu am platit pensia alimentara doar cand am dispus de bani , o data 1000 ron si ... (vezi toată discuția)