avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie de conducere

sunt angajata intrun centru de infrumusetare ca administrator si am in subordine 18 angajati.
pe langa salariul de baza din contractul de munca, nu ar trebui sa primesc si indemnizatie de conducere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:15, 30 Iulie 2013
De regula, Indemnizatie de conducere se acorda in institutiile de stat.
In sistemul privat indemnizatia de conducere face obiectul negocierii dintre angajator si angajat si ar trebui sa fie prevazuta in contractul colectiv de munca.
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
cyan, moderator
Indemnizatie de conducere poate fi stipulata si in c.i.m. sau in reg.intern al anagajtroului, nu numai in ccm aplicabil.
daca nu se regaseste nici in CIM, nici contractul colectiv de munca, inseamna ca nu am dreptul? nu erau obligati sa stipuleze acest lucru?
pe de alta parte in urma cu aprox. 6 luni, un fost inspector HR a descoperit ca acest patron nu are contract colectiv de munca desi are un nr. de aprox. 40 angajati!
Nu poate fi obligat sa aiba contract colectiv de munca iar angajatilor sa le revina drepturile care se regasesc in acest contract?
multumesc!
Pentru a avea un contract colectiv de munca trebuie sa existe in primul rand un sindicat cu care patronul sa negocieze CCM. Din acest motiv se numeste si "colectiv"!
Indemnizatia de conducere este in fapt un spor de conducere care poate sa fie cuprins in c.i.m. al persoanei respective. Bineinteles ,daca l-a negociat.
Ii puteti solicita patronului acest spor sau ii puteti solicita sa va mareasca salariul.
Nu exista nicio obligatie din partea unui angajator sau sindicat sa negocieze asa ceva in ccm aplicabil .

De asemenea, nu exista nici obligati de a incheia ccm la nivel de angajator. Legea prevede obligativitatea negocierii colective la nivel de unitate, cu exceptia cazului in care angajatorul are incadrati mai putin de 21 de salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel de ramura marinad marinad Daca firma pe care o administrez, face parte din ramura electrotehnica pt. care exista ccm la nivel de ramura valabil pana in 2014, dar nu se regaseste in ... (vezi toată discuția)
Negociere ccm la nivel de unitate nasale nasale Daca la nivelul aceleasi unitati, s-au constituit doua sindicate reprezentative, patronul este obligat sa negocieze semnarea CCM in acelasi timp cu amandoua ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de unitate loredanaelena loredanaelena buna seara cat timp e valabil un contract colectiv de munca la nivel de unitate si cine trebuie sa il intocmeasca? multumesc (vezi toată discuția)