avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... chiar vor sa se ocupe posturile de magistrati?eu nu ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

chiar vor sa se ocupe posturile de magistrati?eu nu cred.

Examenul la INM ca si examenul pentru cei cu vechime de peste 5 ani sunt doua mari rateuri pe care conducerea justitiei se incapataneaza sa le pastreze si sa le promoveze in forma actuala.Lasand la o parte faptul ca dupa ce se sustine examenul, se constata ca, din start, baremele au fost gresite si se anuleaza intrebari, modul in care sunt concepute grilele este sub orice critica.Sa fim seriosi, magistrati cu ani multi de magistratura nu au fot in stare sa rezolve nici jumnatate din grile corect.Mai ales cand se candideaza pe posturi de magistrati definitivi, da-le frate oamenilor spete, daca vrei sa vezi cat si ce stiu si sinteza dar pe subiecte care intr-adevar sunt aplicabile frecvent in practica, nu pe chichitele interpretabile ale teoriei (cati autori, atatea pareri), ca de aia s-au unplut instantele de magistrati care-si dau cu stangul in dreptul.Fratilor, justitia "judeca" viata, libertatea, patrimoniile, nu ne jucam, nu este teorie, trebuie sa vezi capacitatea concurentului de a solutiona un caz si nu cat de bine stie "pe de rost" definitia infractiunii.In aşlta ordine de idei, nu am inteles de ce examenul este acelasi pentru judecatori si procurori.Ce face procurorul cu TOT dreptul civil si dreptul penal.Si daca un candidat a facut de nota 2-3 la penal şi procedura si de 8-9 la civil si procedura civila, ia examenul si devine procuror, da?Pai el va avea treaba, in mod special, cu penalul frate, la care a luat 3.Cum vedeti problema?Mie mi se pare ca oamenii astia nici nu vor sa se prea ocupe aceste posturi (atatea salarii zdravene de platit, plus alte facilitati, lasa ca muncesc cei care sunt deja si pentru aia care mai sunt necesari), adica scoatem posturile dar, vai, ce incompetenti participa, nu le-au ocupat, asta e, ne pare rau, ne vedem la anul si tot asa.Si inca ceva: Mie mi se pare aproape normal ca parte din dosare sa fie solutionate "varza".Pai daca judecatorul ala are 30, 40, 50, uneori şi 70, 80 dosare pe sedinta si ia in pronuntare 15-20, iar regulamentul prevede clar ca trebuie sa le pronunte in aceeasi zi (cate amanari de pronuntare poate omul sa dea, mai ales ca are nevoie de motive pentru a amana pronuntarea) si el iese din sedinta la 4-5 dupa-amiaza, cum poate sa se pronunte omeneste in atatea dosare care au in ele acte si lucrari de "n" file, ca pana la urma clar i se rupe filmul.Chestia cu "celeritatea" pe care o tot impune ministerul si CSM-ul este o mare tampenie, de aceea solutiile sunt cum sunt.Cred ca regulamentul instantelor şi legea acestor oameni ar trebui revizuite, ca de schimbarea in bine a sistemului judiciar vad ca nici nu se pune problema.Grefati-va, mai oameni buni, pe actualitate, pe problemele concrete, lati-le naiba de prostii care dau bine doar pe hartie, ca de aia ne-am facut (si ne facem in continuare) de ras peste tot.
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2009
dandanaua, utilizator
Cel mai recent răspuns: daniel26 , utilizator 15:20, 18 Mai 2009
Este o parere subiectiva. Aveti intradevar dreptate, nu vor sa ocupe posturile, dar asta nu inseamna ca nu se ocupa cele ce se scot anual, se ocupa toate, dar sunt scoase putinele.
In ceea ce priveste partea cu spete, la examenul pe post asa ar trebui, pt ca se considera ca cei ce sustin acest examen au experienta si stiu, in schimb tocmai acest examen este facut mult mai usor.
Parerea mea ca in parte aveti dreptate, dar sunteti prea impulsiva, puteti avea succes ca avocat, poate si procuror, o sa va fie mai greu ca judecator,:), oricum ar fi eu va doresc o cariere reusita!
Imi puteti spune si mie care este diferenta intre promovarea pe loc si promovarea efectiva in functii de ezecutie a judecatorilor si procurorilor sau la ce se refera fiecare?
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2009
daniel26, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grilele de la examenul pt. cei cu 5 ani vechime  Avocat Lăzăruţiu Lucian Avocat Lăzăruţiu Lucian Pt. cei interesati s-au publicat grilele de la examenul de admitere in magistratura pt. cei cu 5 ani vechime, examen sustinut in 13 aprilie. De asemenea au ... (vezi toată discuția)
Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Informare - "specializare" procuror allecssis allecssis sunt eleva in cls a12a si as vrea sa urmez fac de drep..si ca specializare-procuror...as vrea sa stiu mai multe despre asta...sa stiu la ce sa ma astept . ... (vezi toată discuția)