avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Registrul Jurnal de Incasari si Plati in piete
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Registrul Jurnal de Incasari si Plati in piete

Buna ziua, v-as ruga sa imi oferiti o informatie in legatura cu RJIP. Am infiintat un PFA in urma cu o luna, neplatitoare de TVA, pe productie legume . In cazul in care vand in piata, tarabe, etc, nu am nevoie de casa de marcat, deci nu emit bonuri fiscale. V-as ruga sa imi spuneti cum trec in RJIP sumele incasate din vanzari in conditiile in care nu am un document care sa justfice aceste sume. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Hopy , utilizator 21:24, 30 Iulie 2013
Buna ziua,

In cazul dvs aveti obligatia intocmirii ca document justificativ de inregistrare a sumelor in registru, monetarul(cod 14-50-61).

Numai bine
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
CONTABIUM, Contabil
Multumesc mult pentru raspuns!
Imi permit sa va mai deranjez cu o intrebare. Am citit despre respectivul monetar si am vazut ca serveste ca:
document justificativ pentru evidenţierea la sfârşitul zilei a numerarului existent în casierie, corespunzător mărfurilor comercializate;
- document justificativ de înregistrare în contabilitate;
- document justificativ pe baza căruia se predă contribuabilului numerarul încasat prin casă de către casier, respectiv vânzător.

Il pot folosi chiar daca la piata nu am casa de marcat? Sau sunt obligata sa-mi cumpar?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Potrivit art.2 din OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza case de marcat, comerţul ocazional cu produse agricole autohtone efectuat de către producătorii
agricoli individuali deţinători de autorizaţie în pieţe, târguri si oboare, este exceptat de la obligatia utilizarii casei de marcat.

Asa cum ati sesizat, monetarul serveste ca document justificativ de înregistrare în contabilitate, motiv pentru care consider ca este singurul document justificativ pe care il puteti utiliza fara probleme in efectuarea operatiunilor dvs.

Numai bine
Spuneti-ne pe ce cod CAEN sunteti autorizat. Sunteti sigur ca trebuie sa folositi RJIP ? nu sunteti impozitat la norma de venit ?, poate n-ar strica sa va uitati si aici:www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)
Baza legala pt. utilizarea "monetarului" va rog sa-mi spuneti care sunt normele legale care stipuleaza utilizarea si completarea "monetarului". (vezi toată discuția)
Justificare bani dati din gestiune lacramioaragologan lacramioaragologan Buna ziua, Daca la un punct de lucru cu casa de marcat se da un avans spre decontare unui salariat pentru a cumpara consumabile,prin dispozitie de plata,in ... (vezi toată discuția)