avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general acte contabile pfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

acte contabile pfa

buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila trebuie tinute in acest caz dar nimeni nu a stiut sa-mi spuna sigur. Cand am intrebat la finante unde m-am inregistrat mi s-a spus ca trebuie sa am doar registru jurnal si registru unic de control. Cineva mi-a spus ca imi trebuie si NIR si monetar, altcineva mi-a zis ca-mi trebuie si registru de casa... Ati putea sa-mi spuneti exact ce acte de evidenta contabila trebuie sa am?

In speranta unui raspuns va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
sorinnell, utilizator
Va sunt necesare urmatoarele: registrul unic de control, note de intrare receptie (n.i.r.), registrul jurnal de incasari si plati, registrul inventar. In baza facturilor de achizitii marfuri, intocmiti nota de receptie si constatare diferente ( obisnuitul n.i.r.), in registrul jurnal de incasari si plati veti inregistra incasarile respectiv platile efectuate. Trebuie de asemenea sa va achizitionati casa de marcat. Mult noroc !
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
DOAR_NOI, utilizator
de registru de casa am nevoie?
Toate incasarile si platile le evidentiati cu ajutorul Reg. de Incasari si Plati in ordine cronologica
Succes!
sorinnell a scris:

sorinnell a scris:

buna, as mai avea o mica intrebare daca se poate:
In fiecare dimineata pun in casa de marcat 100 Ron pentru a da rest. Unde se inregistreaza aceasta suma pentru a nu fi probleme in cazul unui control al sumei din casa de marcat?

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea de mai sus? Multumesc
Intreventie moderator

Cum sa puneti in casa de marcat 100 de lei? Am citit , recitit intrebarile Dvs. care se succed , eu nu am inteles sensul , probabil acesta este si motivul pentru care nu ati primit raspunsul...Esenta intrebarii este alta ,dupa parerea ,mea,banuiesc ce ati vrut sa intrebati,dar poate ma insel. Incercati va rog sa va reformulati intrebarea sau reveniti cu detalii mai ample..
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Contabilitate intreprindere individuala iubiritza iubiritza buna ziua, am infiintat o II, profil confectionare si vanzare in piete targuri a bijuteriilor hand made. urmatorul pas este sa invat cum anume trebuie sa tin ... (vezi toată discuția)
Baza legala pt. utilizarea "monetarului" va rog sa-mi spuneti care sunt normele legale care stipuleaza utilizarea si completarea "monetarului". (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)