avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... declaratii de avere pe site m.j.-de ce grefieri si nu ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

declaratii de avere pe site m.j.-de ce grefieri si nu magistrati?

Constat si eu abia cum un lucru care mi se pare de-a dreptul iesit din comun: pe site-ul m.j., declaratile de avere ce se pot vizualiza sunt ale grefierilor si nu ale magistratilor? De ce? Grefierii trebuie sa-si faca averile publice: In baza carui act normativ, scuze, poate exista si nu stiu eu, eu stiu insa ca exista act normativ care prevede ca declaratiile de avere ale magistratilor trebuie sa apara pe acest site. Mai mult, cine da dreptul ministerului justitiei sa mai tina pe acest site declaratiile de avere ale unor oameni care nu mai lucreaza in sistem? Astia sunt stat in stat? Si asa nu am inteles prea bine de ce au nevoie si de M.J. si de C.S.M.? Mai avem si alte domenii de genul, pana aici e treaba ministerului, de aici incolo e treaba nu stiu carui consiliu cu rol de minister si el? Nu era mai simplu sa faca o directie in cadrul MJ care sa aiba rolul CSM?
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 10:07, 17 Martie 2009
ministerul justitiei este parte a puterii executive , iar csm ar fi apanajul puterii judecatoresti, sunt mai multe puteri distincte in stat , , citeste un curs de drept costitutional ; ...
eu stiu ca sunt puse pe situl csm declaratiile respective
unde sunt puse? eu am intrat pe o localitate si nu le-am gasit decat pe cele ale grefierilor.Si nu ma trimite la cursul de drept constitutional pentru ca stiu prea bine ce rol au si M:J: si CSM, ceea ce nu inseamna ca trebuie sa fiu de acord cu existenta CSM-ului.Ti s-a parut ca face vreo treaba de doamne ajuta? Ia gandeste-te, spre exemplu, cand a luat masuri cu judecatoarea beata?Pai cand e nevoie de presa si de scandal sa-ti faci treaba (si ce masuri a luat....."s-a pensionat doamna").Stii cum se rezolva plangerile catre CSM? Acesta solicita conducerii instantei respective sa cerceteze problema si sa le trimita la CSM concluzia.Este doar un exemplu.Sa stii ca, dupa parerea mea, functionau mai bine lucrurile inainte de infiintarea acestui CSM.Mea culpa cu privire la declaratii, le-am gasit si eu pe site-ul CSM, vezi, le cautam pe MJ gresit.Oricum, nu sunt interesata de averile donnilor, dar ca idee, mi se parea aiurea sa le dea pe ale "palmasilor" si pe ale "bosilor" nu.In rest, raman la parerea mea - proasta- despre structurarea si functionarea sistemului judiciar in aceasta tara.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2009
dandanaua, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicat mj referitor la posibilitatea de a transmite partilor hotararile in format electronic tzuku51 tzuku51 Am citit pe sit-ul MJ un comunicat pe care il redau partial. Stie cineva mai mult? A intrat in vigoare? Daca da,cu ce act normativ? Comunicat de presa ... (vezi toată discuția)
Judecatori impartiali sau simpli agenti ai statului? Roland Mindrila Roland Mindrila Cum sa dea judecatorul o hotarare impotriva Statului care il plateste? La randul sau, justitiabilului nu mai poate avea incredere in actul de justitie, in ... (vezi toată discuția)
Raspunderea magistratilor...personal,in cazul condamnarii romaniei de cedo... gigelas gigelas [b]Cred ca ar fi util sa deschidem un topic,cu privire la raspunderea magistratilor,in cazul condamnarii Romaniei la CEDO[/b]. Astfel,parerea mea,ar trebui ... (vezi toată discuția)