Buna ziua,
Se poate vinde un imobil neintabulat? Eu am vandut o casa in 2008 parintilor mei iar zilele trecute am scos un certificat fiscal de la primarie si tot eu apar cu imobilul deoarece ai mei nu s-au intabulat.Problema este ca in fiscal e precizat FARA DREPT DE VANZARE iar eu am vandut-o la notar nefiind intabulat in acel moment cu casa.Vreau sa stiu daca contractual este nul .Va multumesc
Pentru a verificat daca sunteti sau nu intabulat trebuie sa solicitati OCPI-ul un extras de carte funciara pentru informare. Notarul care a incheiat contractul de vanzare cumparare avea obligatia de a transmite catre carte funciara contractul dvoastra pentru a fi intabulat. Fara acesta intabulare parintii dvoastra nu pot vinde imobilul.
In termen de 30 de zile de la achizitionare , parintii dvoastra aveau obligatia de al declara la Administratia financiara, imobilul pentru a figura pe rolul dansilor.
Solicitati la OCPI extras, pentru a verifica daca sunt sau nu intalulati si apoi merge la administratia financiara cu toate actele necesare inregistrarii.
Mentiunea la care faceti referire, apare de oblicei la certificatele solicitate in scop de informare.
Buna ziua,Va multumesc pt raspuns dar se pare ca nu ati inteles intrebarea!nDeci, in momentul cand eu le-am vandut parintilor mei casa EU NU AVEAM DREPT DE VANZARE PENTRU CA NU ERAM INTABULAT CU EA! ACELASI LUCRU SCRIE SI PE CERTIFICATUL FISCAL PE CARE L-AM SCOS IERI DE LA PRIMARIE! Deci contract nul!
In codul civil scrie ca se poate vinde si un bun viitor deci contractul nu e nul,aveti obligatia sa va intabulati si sa transmiteti dreptul de proprietate pe urma cumparatorilor.Poate ne spuneti de ce nu erati intabulat si cum v-a facut notarul contract de v-c.
Cereti un extras CF de informare si daca imobilul este pe dvs. contactati un avocat ,va poate da un sfat avizat vizavi de contractul incheiat cu parintii dvs.
Intabulare
ska8er
Buna ziua,
Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)