avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediu prenatal

Buna ziua,
Sunt insarcinata in luna a 6a si ar trebui sa intru in concediu prenatal la 1 oct urmand sa nasc pe 20 nov.
As dori sa stiu daca concediul prenatal este platit.venitul brut este de 422 ron.cum afecteaza asta indemnizatiile
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:14, 31 Iulie 2013
1. Indemnizatia pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) are ca baza de calcul veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu de sarcina si este in procent de 85% din media zilnica a bazei de calcul.

2. - Indemnizatia pentru concediu crestere copil este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste venituri intra toate veniturile pentru care vi s-a retinut impozit (inclusiv veniturile din indemnizatie pentru concedii medicale sau concediu de materniotate).
Asta ar insemna ca indemnizatia ar fi de 441 ron?
Indemnizatia pentru CCC este de minimum 600 de lei (chiar daca din calcul reiese mai putin).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal marusia80m marusia80m Buna ziua, as vrea sa stiu daca procentul de 85 % de la concediu prenatal si cel pentru cresterea copilului se calculeaza din venitul net sau 85 % din venitul ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si post-natal alexa1305 alexa1305 Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cele 126 de zile de concediu pre si post-natal, de asemenea si indemnizatia de maternitate de 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu pre/postnatal comandiana comandiana Buna ziua! In prezent sunt insarcinata si sunt in CIC1. Cel de-al doilea copil se va naste inainte de terminarea CIC1. Stiu ca daca intru direct dintr-un ... (vezi toată discuția)