avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pre/postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pre/postnatal

Buna ziua!

In prezent sunt insarcinata si sunt in CIC1. Cel de-al doilea copil se va naste inainte de terminarea CIC1.
Stiu ca daca intru direct dintr-un cic in altul nu pot beneficia de concediul pre si postnatal.
Voiam insa sa va intreb daca se poate insa sa vorbesc cu cei de la firma unde lucram sa imi reactiveze cartea de munca cu o zi inainte de cand ar fi trebuit sa intru in concediul prenatal (adica cu aprox 2 luni inainte sa nasc) si practic incepand cu urmatoarea zi reactivarii contractului de munca sa intru in concediu prenatal. Se poate sa fac asta? Suma pe care as primi-o s-ar calcula la fel, adica netinand cont ca am fost in CIC ci pe baza salariului brut dinaintea intrarii in cic?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:27, 13 Iunie 2013
1. Nu este bine cum vreti sa faceti, veti pierde la bani.

2. - Indemnizatia pentru concediul de maternitate (sarcina si lauzie) va fi de 85% din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni, adica 85% din indemnizatia pentru CCC1.
- Apoi, indemnizatia pentru CCC2 va fi de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) perioada in care va intra si indemnziatia pentru concediul de maternitate, cu indemnizatia aferenta.

3. Mai bine intrati direct din CCC1 direct in CCC2 si se mentine aceeasi indemnizatie.
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cic al 2-lea copil carmenlazar carmenlazar Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un copil care in 16.07.2015 va implini 2 ani. M-am intors la serviciu in 12.06.2015. Urmeaza sa nasc al ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie bebe 2 byanca1984ro byanca1984ro Buna ziua. In iunie 2014 am nascut bebe 1, in mai trebuie sa ma intorc la munca din CCC 1 dar atunci voi fi insarcinta in 7 luni, urmand sa nasc in august bebe ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu prenatal/postnatal monykat monykat As dori sa stiu cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal in situatia urmatoare. Am un copil care face 2 ani pe 1 septembrie. De pe 1 august m-am ... (vezi toată discuția)