avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul concediu prenatal/postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul concediu prenatal/postnatal

As dori sa stiu cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal in situatia urmatoare. Am un copil care face 2 ani pe 1 septembrie. De pe 1 august m-am intors la servici, conform legii, dar am stat in medical 21 de zile. Dupa cele 21 de zile am intrat in concediul prenatal din nou pentru ca sunt insarcinata, urmanad sa nasc la inceputul lunii noiembrie. Voiam sa stiu cum se calculeaza concediul prenatal in aceasta situatie? Care venituri sunt luate in consideratie? Si ce venituri sunt luate in consideratie si pentru calculul CCC ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:30, 27 August 2014
1. - Pentru calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) se au in vedere veniturile din cele 6 luni de dinaintea lunii in care intrati in concediu de maternitate.
- In aceste 6 luni vor intra veniturile din indemnizatia pentru CCC1 si din concediile medicale.
- Trebuie sa aduceti de la AJPIS o adeverinta cu veniturile din indemnizatia pentru CCC1 pe ultimele 6 luni.

2. - Indemnizatia pentru CCC2 este 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni pemergatoare nasterii copilului.
- In aceste 12 luni vor intra veniturile din indemnizatiile lunare pentru CCC1, indemnizatiile lunare pentru concediile medicale, indemnizatiile lunare pentru concediul de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cic al 2-lea copil carmenlazar carmenlazar Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un copil care in 16.07.2015 va implini 2 ani. M-am intors la serviciu in 12.06.2015. Urmeaza sa nasc al ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical dupa ccc1 Dana-Ion Dana-Ion Buna seara! As dori sa stiu cum se calculeaza concediul medical dupa CCC1. Sunt in urmatoarea situatie.: pe 28.08.2013 a incetat CCC1, iar dupa reluarea ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie bebe 2 byanca1984ro byanca1984ro Buna ziua. In iunie 2014 am nascut bebe 1, in mai trebuie sa ma intorc la munca din CCC 1 dar atunci voi fi insarcinta in 7 luni, urmand sa nasc in august bebe ... (vezi toată discuția)