As dori sa stiu cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal in situatia urmatoare. Am un copil care face 2 ani pe 1 septembrie. De pe 1 august m-am intors la servici, conform legii, dar am stat in medical 21 de zile. Dupa cele 21 de zile am intrat in concediul prenatal din nou pentru ca sunt insarcinata, urmanad sa nasc la inceputul lunii noiembrie. Voiam sa stiu cum se calculeaza concediul prenatal in aceasta situatie? Care venituri sunt luate in consideratie? Si ce venituri sunt luate in consideratie si pentru calculul CCC ? Va multumesc!
1. - Pentru calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) se au in vedere veniturile din cele 6 luni de dinaintea lunii in care intrati in concediu de maternitate.
- In aceste 6 luni vor intra veniturile din indemnizatia pentru CCC1 si din concediile medicale.
- Trebuie sa aduceti de la AJPIS o adeverinta cu veniturile din indemnizatia pentru CCC1 pe ultimele 6 luni.
2. - Indemnizatia pentru CCC2 este 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni pemergatoare nasterii copilului.
- In aceste 12 luni vor intra veniturile din indemnizatiile lunare pentru CCC1, indemnizatiile lunare pentru concediile medicale, indemnizatiile lunare pentru concediul de maternitate.