avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chirias rau-platnic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chirias rau-platnic

Am hotarare judecatoreasca, de evacuare a unui chiris rau platnic (contractul de inchiriere a expirat; chirie neplatita; utilitati neplatite de el). "Vina" mea este ca i-am facut si contract de comodat pentru o incapere, ca sediu, birou pentru firma lui (fara sa specific insa care incapere anume din cele trei inchiriate ca si locuinta este comodata). Contractul de comodat este fara termen; l-am reziliat unilateral, am notificat chiriasul, prin avocat, iar in prezent astept termenul in instanta pentru constatarea rezilierii si radierea sediului firmei de la adresa casei inchiriate.
Executorul judecatoresc a facut notificarea catre fostii chiriasi pentru evacuarea lor, ca persoane fizice, a fixat termenul de evacuare, dar azi azi, surpriza! Pretinde ca nefiind specificata care incapere este comodata ca sediu de firma, trebuie sa astepte pana apare si hotararea judecatoreasca de reziliere a contractului de comodat pentru sediu (birou) firma.
Mie mi s-ar fi parut firesc sa evacueze totusi persoanele fizice cu mobila si lucrurile personale, sa ceara ca fostii chiriasi sa dovedeasca daca anumite lucruri apartin firmei si doar eventual acele lucruri sa ramana intr-o incapere zisa birou firma, pe care sa o desemneze executorul.
Executorul a ales insa sa astepte (cine stie inca cate luni!) si sa fiu in continuare lipsit de dreptul de folosinta a casei mele.
Culmea, fostii chirisi au strans 19 caini maidanezi pe care ii tin in casa, casa care a fost transformata in grajd; politia locala a fost sesizata in nenumarate randuri de catre vecini, datorita harmalaiei, mirosului si focarului de infectie de acolo; a venit politistul, a vazut doua carnete de sanatate la poarta si a plecat, atat!
Care ar fi fost solutia corecta de evacuare?
Cel mai recent răspuns: Rmilitaru , utilizator 20:24, 12 Decembrie 2014
Instanta sa anuleze contractul in urma unei sentinte, vina o aveti si dvs deoarece nu a-ti mentionat in contractul de comodat camera, etc:O
Ar fi util sa va lamuriti cu avocatul dvs.
Trebuie vazute toate inscrisurile.

Aveti dreptul de a formula si contestatie la executare daca executorul incalca legea.
Multumesc; tocmai asta este intrebarea, executorul a incalcat legea? Am descoperit firma in registrul firmelor inactive, deci ne impiedicam la evacuare de o firma care nu si-a depus declaratiile fiscale si a fost inactivata de ANAF.
executorul nu a gresit. exista doua titluri pentru acelasi imobil. mai mult ca sigur persoana fizica chiriasa este si administratorul firmei comodatare. nu aveti ce sa faceti. sfatul meu e sa faceti ordonanta presedintiala pentru evacuarea societatii ca urmare a incetarii contractului de comodat prin denuntare unilaterala, asta pana la solutionarea definitiva a procesului de evacuare pentru contractul de comodat.
De accord cu colega Mihaela88. Cel mai rapid este sa faceti o cerere de ordonanta presedintiala si sa evacuate firma de acolo, aratand ca datorita introducerii cainilor maidanezi in incinta, exista chiar si riscuri de natura sanitar-veterinara...Bafta!

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)
Executare evacuare eugen82 eugen82 Un apartament a fost inchiriat unei persoane, care cu acordul proprietarului a inregistrat sediul firmei sale pe o incapere cu contract de comodat. Sediul ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)