Am hotarare judecatoreasca, de evacuare a unui chiris rau platnic (contractul de inchiriere a expirat; chirie neplatita; utilitati neplatite de el). "Vina" mea este ca i-am facut si contract de comodat pentru o incapere, ca sediu, birou pentru firma lui (fara sa specific insa care incapere anume din cele trei inchiriate ca si locuinta este comodata). Contractul de comodat este fara termen; l-am reziliat unilateral, am notificat chiriasul, prin avocat, iar in prezent astept termenul in instanta pentru constatarea rezilierii si radierea sediului firmei de la adresa casei inchiriate.
Executorul judecatoresc a facut notificarea catre fostii chiriasi pentru evacuarea lor, ca persoane fizice, a fixat termenul de evacuare, dar azi azi, surpriza! Pretinde ca nefiind specificata care incapere este comodata ca sediu de firma, trebuie sa astepte pana apare si hotararea judecatoreasca de reziliere a contractului de comodat pentru sediu (birou) firma.
Mie mi s-ar fi parut firesc sa evacueze totusi persoanele fizice cu mobila si lucrurile personale, sa ceara ca fostii chiriasi sa dovedeasca daca anumite lucruri apartin firmei si doar eventual acele lucruri sa ramana intr-o incapere zisa birou firma, pe care sa o desemneze executorul.
Executorul a ales insa sa astepte (cine stie inca cate luni!) si sa fiu in continuare lipsit de dreptul de folosinta a casei mele.
Culmea, fostii chirisi au strans 19 caini maidanezi pe care ii tin in casa, casa care a fost transformata in grajd; politia locala a fost sesizata in nenumarate randuri de catre vecini, datorita harmalaiei, mirosului si focarului de infectie de acolo; a venit politistul, a vazut doua carnete de sanatate la poarta si a plecat, atat!
Care ar fi fost solutia corecta de evacuare?
Cel mai recent răspuns:
Rmilitaru , utilizator
20:24, 12 Decembrie 2014