avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare evacuare
Discuție deschisă în Executare silită

executare evacuare

Un apartament a fost inchiriat unei persoane, care cu acordul proprietarului a inregistrat sediul firmei sale pe o incapere cu contract de comodat. Sediul firmei este si in prezent la Registrul Comertului la adresa apartamentului.
Proprietarul a introdus o cerere de evacuare a chiriasului , dar nu a cerut si evacuarea firmei.
Va putea proprietarul atunci când va obtine hotarirea sa evacueze si firma?
sau trebuie sa mai faca o cerere de evacuare si pentru firma?
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 17:27, 7 Octombrie 2015
Depinde cu cine este incheiat contractul de comodat,daca este incheiat cu firma si cererea de evacuare a fost facuta ptr.persoana fizica trebuie facuta o noua cerere de evacuare ptr.firma
Se solicita radierea sediului social al firmei de la registrul comertului daca contractul de comodat a expirat sau daca nu mai folosesc spatiul si nu cerere de evacuarea a societatii.

Cererea se depune la tribunalul in circumscriptia careia isi are sediul societatea.
Contractul de comodat este incheiat intre chirias si firma lui, nu a expirat.
Sediul firmei este si in prezent inregistrat la Reg.Com. cum am scris mai sus.
Chiriasul locuieste si firma functioneaza in apartament.
Intrebarea se refera la urmatorul aspect:
hotarirea de evacuare va dispune evacuarea chiriasului si atat, nu si a firmei.
In conditiile acestea va avea executorul dreptul sa evacueze si firma?
sau trebuie sa existe hotarire care sa dispuna expres evacuarea firmei?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2015
eugen82, utilizator
Proprietarul va trebui să notifice firma cu privire la Încetarea contractului de comodat.
Odată încetat contractul de comodat, niciun reprezentant al persoanei juridice nu are dreptul să pătrundă în imobil. Nu văd de ce s-ar cere evacuarea firmei. este suficient să faceți evacuarea chiriașului.
Cum va fi impiedicat practic reprezentantul firmei sa patrunda in imobil doar cu o simpla notificare, fara hotarire judecatoreasca executorie? Adica fara evacuarea firmei prin executor?

Alte discuții în legătură

Evacuare chirias rau-platnic Rmilitaru Rmilitaru Am hotarare judecatoreasca, de evacuare a unui chiris rau platnic (contractul de inchiriere a expirat; chirie neplatita; utilitati neplatite de el). \\"Vina\\" ... (vezi toată discuția)
Evacuare firma Dan Popescu Dan Popescu Va rog frumos sa-mi dati un sfat. In timpul casatoriei am infiintat, inpreuna cu sotia mea, o firma iar sediul social este declarat si acum in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de comodat radugidi radugidi Sunt propietarul unui imobil si am facut un contract de comodat ptr.infiintarea unei firme a unui prieten(care intre timp a devenit dusman).Contractul nu este ... (vezi toată discuția)