avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chirias rau-platnic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chirias rau-platnic

Am hotarare judecatoreasca, de evacuare a unui chiris rau platnic (contractul de inchiriere a expirat; chirie neplatita; utilitati neplatite de el). "Vina" mea este ca i-am facut si contract de comodat pentru o incapere, ca sediu, birou pentru firma lui (fara sa specific insa care incapere anume din cele trei inchiriate ca si locuinta este comodata). Contractul de comodat este fara termen; l-am reziliat unilateral, am notificat chiriasul, prin avocat, iar in prezent astept termenul in instanta pentru constatarea rezilierii si radierea sediului firmei de la adresa casei inchiriate.
Executorul judecatoresc a facut notificarea catre fostii chiriasi pentru evacuarea lor, ca persoane fizice, a fixat termenul de evacuare, dar azi azi, surpriza! Pretinde ca nefiind specificata care incapere este comodata ca sediu de firma, trebuie sa astepte pana apare si hotararea judecatoreasca de reziliere a contractului de comodat pentru sediu (birou) firma.
Mie mi s-ar fi parut firesc sa evacueze totusi persoanele fizice cu mobila si lucrurile personale, sa ceara ca fostii chiriasi sa dovedeasca daca anumite lucruri apartin firmei si doar eventual acele lucruri sa ramana intr-o incapere zisa birou firma, pe care sa o desemneze executorul.
Executorul a ales insa sa astepte (cine stie inca cate luni!) si sa fiu in continuare lipsit de dreptul de folosinta a casei mele.
Culmea, fostii chirisi au strans 19 caini maidanezi pe care ii tin in casa, casa care a fost transformata in grajd; politia locala a fost sesizata in nenumarate randuri de catre vecini, datorita harmalaiei, mirosului si focarului de infectie de acolo; a venit politistul, a vazut doua carnete de sanatate la poarta si a plecat, atat!
Care ar fi fost solutia corecta de evacuare?
Cel mai recent răspuns: Rmilitaru , utilizator 20:24, 12 Decembrie 2014
Multumesc, asa am sa fac; util raspunsul dvs.
Multumesc, asa am sa fac; util raspunsul dvs.
Revin cu o intrebare: este adevarat ca intre 1 noiembrie si 30 martie nu se poate face evacuarea persoanelor fizice?
Vin in sprijinul celor care se lovesc de problema asta(capuse care nu platesc si vor sa stea cu tupeu avand legea de partea lor.
Sunt proprietar al mai multor imobile si spatii comerciale si ma ocup exclusiv cu inchirierea si administrarea lor.
O sa fiu scurt si la obiect>
Noi ne lovim frecvent de chiriasi rau platnici.Unii cu un tupeu fantastic care ne flutura contractul de inchiriere sau comodat in nas.Chiriasi chiar avocati, asociatii cu avocati puternici, chiriasi violenti, dificili, lepre ,,legale,,.
Si niciodata nu ne-a luat mai mult de cateva zile pentru evacuarea lor.Cum se procedeaza concret?

In primul rand trebuie sa intelegeti ca exista trei zone juridice<LEGAL ILEGAL si GRI
Legal nu ai ce sa-i faci decat urmand niste pasi precisi care vor dura foarte mult.Timp in care se va sta practic pe banii dvs consumand cu tupeu si sfidandu-va.
Veti utiliza parghiile zonei gri.Cea care este cumva la limita dar va va aduce avantaj maxim imediat si aproape garantat.
1)Daca contractul de furnizare enel este pe numele dvs debransati simplu firul de faza de la contoar.Numai o sesizare din partea dvs va putea fi luata in seama pt remedierea de catre Enel.NIMENI nu sta fara curent mai mult de cateva zile.daca repara singur-debransati din nou.Debransati taind efectiv firul de 2.5 mai ales daca contoarul este in exterior.
2)Efectuati ,,lucrari de renovare,, ce necesita demontarea racordurilor flexibile de la apa.Scoateti robinetii termostatati blocand caloriferele de la retur.Scoateti racordul flexibil de la gaz, inchideti gazul, demontati rozeta-maner a robinetului.Puteti notifica in prealabil ca veti renova.Nici o lege nu va impiedica sa efectuati lucrari de conservare imobilului, nici o lege nu va va impiedica sa va opriti curentul dupa bunul plac DACA sunteti titular de contract.Apa la fel

Continuati cu debransarea sistematic, zi de zi.va garantez ca nervii cei mai tari cedeaza in numai cateva zile.NIMENI nu sta in casa cuiva care iti face viata GREA.Nimeni din lumea asta doar poate nu stiu ce interlopi dar nu cred ca se numara printre chiriasii dvs.

Apoi puteti schimba direct yala.Chiriasul va veni cu politia dar cf art 1847 din cod civil chiriasul NU se afla in situatia de ,,posesie,, deci nu va putea nici macar sa va acuze de tulburare de posesie asa cum este reglementat.El este chiar si cu contract un DETENTOR PRECAR-art 1853 c civil parca si de aici nici un procuror oe lumea asta nu va da curs unui dosar penal impotriva dvs.Totul este de competenta civilului si numai instanta mai poate decide.Intre timp el va sta oriunde mai putin in casa la dvs.
In plus ca sa isi recupereze bunurile va trebui sa dovedeasca provenienta lor cu facturi, chitante si sa existe un mandat de perchezitie semnat de procuro si seful ierarhic superior sau o hotarare judecatoreasca.

In fapt va spun exact cum arata scena cu variatiuni in functie de repertoriul folcloric si particularitati;
cazul 1-Curent oprit.Scena nu exista.nu este de competenta politiei macar.E boschetareala pe intuneric si tentative de improvitatie pana la urmatoarea debransare de catre dvs
cazul 2 Yala schimbata.Aici probabil daca nu sunteti familiarizat cu politia si intregul circ va veti speria putin dar va voi explica pas cu pas cum procedati.Intai schimbati butucul.Spargeti pe cel vechi daca nu aveti cheia si schimbati butucul.Nu intru in detalii inutile nu veti pati absolut nimic pana la urma.Just change it.Apoi il instiintati printr un bilet sau sms exact cum va arat eu>

,,Va aduc la cunostinta ca in calitate de proprietar am debransat utilitatile si am schimbat yala.Accesul dvs in proprietate nu va mai este permis.Daca veti patrunde fortat in incinta fara acordul meu sunteti pasibil de tulburare de posesie si distrugere sanctionate de art 256 cp prin inchisoare de la unu la 3 ani.Lucrurile personale aflate inauntru le veti recupera dupa prezentarea dovezilor de achizitie si proprietate in instanta si la organele abilitate.Orice citatie va fi trimisa de catre organele de politie in scris la adresa mea de domiciliu iar accesul in propritatea mea se va afce numai cu o hotarare judecatoreasca sau mandat emis in conditii legale.Prietena-administratorul-persoana x detine cheia si puteti intra in posesia ei numai dupa achitarea restantelor debitelor etc"
.Aici vedeti ce scrie ca daca e vb de chirie nedeclarata la fisc ii spuneti verbal.
Lipti hartia pe usa si va inchideti telefonul.Nu raspundeti la solicitarea niciunui lucrator de politie prin telefon.totul se face in scris sau deloc.Daca se va intra cu forta veti face plangere pt tulburare de posesie si o veti lua de la capat-debransare, schimbat yala etc

In fapt desi pare stufos si ilar ceea ce faceti nu va va aduce nici un prejudiciu concret.Din experienta va spun ca politia nici nu sta de vorba in situatii de genul si te trimite sa te impaci cu proprietarul sau la instanta.Nimeni nu se leaga la cap cu asa ceva si singura modalitate de a mai sta acolo pt chirias este acceptul sau bunavointa dvs.

Sigur ca este si nu este legal.Sigur ca putem gasii o mie de chestii contra.Eu va spun ca in calitate de proprietar nu am avut niciodata cea mai mica problema cand am procedat asa si nici macar o amenda nu am primit.Am scapat de capuse in cateva zile.
Raman desigur particularitati legate de chirias-este cu familia, are copil mic, e mutat cu mobila etc sau e un trantor care zace peste mobila dvs acolo..Contractul a expirat sau nici nu a fost contract si de care de inchiriere, de comodat etc.Dar trebuie sa intelegeti ca la capatul oricarui lant juridc se afla factorul UMAN.Adica un OM care este ca si dvs fiziologic.Si ma repet nimeni, absolut nimeni nu sta pe intuneric,fara utilitati a la longue duree.Oprirea apei si gazului fiind bonus pentru urgentare.Iar schimbarea yalei direct la cacialma.Un pik kamikaze dar ok in final.veti vedea.
In speranta ca veti intelege metoda practica si nu filozofia juridica de etica etc etc va doresc succes.
P.S.Daca intampinati dificultati va stau la dispozitie gratuit cu sfaturi practice concrete si consiliere tehnica,experienta mea de proprietar de mai bine de 30 de ani la emailul reallifehunter@yahoo.com

Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
reallifehunter, utilizator
Va multumesc pentru raspuns.

Poate nu va vine sa credeti, dar si noi am taiat apa si curentul (cu cerere de debransare la enel, respectiv aquatim); gazul era deja taiat pentru neplata; am pus lacate, a intrat peste, etc., deci tot n-au vrut sa plece!
In cele din urma am reusit evacuarea, cu executor, politie si mascati.

Din fericire, NCPC face ca lucrurile sa merga mult mai rapid, asa cum este si firesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)
Executare evacuare eugen82 eugen82 Un apartament a fost inchiriat unei persoane, care cu acordul proprietarului a inregistrat sediul firmei sale pe o incapere cu contract de comodat. Sediul ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)