Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa gasesc grupa de munca corecta a mamei mele care a lucrat la MASE PLASTICE la fostele IPP-uri mai multi ani. Asi dori sa-mi spuneti daca poate beneficia de grupa 2 si care este aliniatul. Va multumesc anticipat
Pentru ca mama dvs. sa beneficieze de grupa de munca, in mod normal acest lucru trebuia mentionat in carnetul de munca, de catre fiecare firma unde a lucrat, in perioadele de timp respective.
Nu este suficient ca ati gasit un punct in anexa 2 la Ord. MMPS nr.50/ 1990, unde se incadreaza activitatea desfasurata de mama dvs. Firmele respective trebuiau sa intocmeasca, in anul 1990, anumite documente, cerute de prevederile Ord. nr.50/ 1990, actualizat la data de 31.08.1994 (nepublicat in MO, dar distribuit de catre ministerul muncii la casele judetene de pensii si la marile unitati, la sindicatele reprezentative, etc.), documente care trebuiau sa fie avizate de catre ITM.
Daca nu exista mentiuni in carnetul de munca, puteti solicita in scris, la firmele respective, sa emita adeverinte in care sa mentioneze perioadele de timp, lucrate in grupa a 2-a de munca si baza legala pentru incadrarea activitatii mamei dvs. in aceasta grupa de munca.
Va multumesc si dvs pentru raspuns,dar cred ca am uitat sa mentionez ca mama are acea adeverinta emisa de LICHIDATORUL JUDICIAR al societatii unde a lucrat ( S.C. INDCOOP S.A TG OCNA) pe adeverinta sunt mentionate pozitiile 12 si 160 din anexa II ord.0/1990 ,dar s-a dus cu acea adeverinta si de la Casa de pensii Onesti i s-a spus ca nu a fost incadrarea corecta pe adeverinta. Va multumesc
Va rog frumos sa-mi trimiteti si mie Ord 50/1990 Republicata in Aug 1994 pe id. larisaciurcanu@yahoo.com . Nu am reusit sa o gasesc pe nici un site. va multumesc anticipat pentru ajutor.Cei de la Oficiul de pensii sustin ca poz 12 si 160 din ord. 50/1990 nu se incatreaza ca " finisor mase plastice"