avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Notificare prin executor judecatoresc
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Notificare prin executor judecatoresc

Buna dimineata,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. In baza art. 1014 din NCPC am comunicat prin executorul judecatoresc saptamana aceasta o notificare prin care il somam pe debitor X sa ne vireze suma de xxxxxx reprezentand garantia de buna executie pentru un contract finalizat.
Intrebarea mea este urmatoarea. Ce fac daca acesta nu plateste in termen de 15 zile? Pe 1 august adica maine intra in vigoare medierea si nu stiu cum sa procedez. Astept sa treaca cele 15 zile si apoi intentez somatie de plata fara mediere, pe considerentul ca am indeplinit procedura prealabila ( art. 193NCPC).
Instanta nu imi va respinde cererea ca inadmisibila pe considerentul ca nu am facut mediere desi am indeplinit prevederile art. 1014 NCPC.

Cu multumiri

Pentru toate actiunile ce vor fi depuse la instanta dupa data de 1 august, este obligatorie informarea privind medierea.
Medierea este obligatorie si in acest moment. Doar sanctiunea va diferi incepand de la 01.08.2013. Cererile vor fi respinse ca inadmisibilem, nu se va aplica amenda, pentru neparticiparea reclamantului la informarea privind medierea.
Nu conteaza cand depuneti actiunea, oricum va trebui sa dovediti ca ati participat la sedinta de informare privind medierea.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sedinta informare mediere ancaf27 ancaf27 Care sunt consecintele neprezentarii la sedinta de informare privind medierea, pentru parat? (vezi toată discuția)
Neplata salariilor GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Bună seara, 1. În situaţia în care angajatorul nu a plătit salariile angajaţilor, poate fi formulată de către toţi angajaţii o cerere de chemare ... (vezi toată discuția)
Modalitatea concreta de realizare a procedurii prealabile, confom art 193 ncpc SIMION BOGDAN BACIU SIMION BOGDAN BACIU Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere in privinta modalitatatii concrete de realizare a procedurii prealabile, confom art 193 NCPC? Avand in ... (vezi toată discuția)