avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompetenta
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompetenta

Va rog sa-mi spuneti si mie daca e normal sa se intample ce mi s-a intamplat mie. De la inceputul lui ian 2009 incerc sa obtin certif de urbanism in vederea intocmirii PUZ-ului si a construirii unei case. Terenul este extravilan Miroslava(jud Iasi). Initial am fost la promaria Miroslava, de unde ne-au trimis in Iasi. In iasi cica tb la Consiliul Judetean, insa nu ni s-a spus unde asa ca se pare ca nu am nimerit unde tb. Am fost la un centrul pe langa prefectura unde se pare ca primeau cererile pt eliberare certif de urbanism doar pt terenurile extravilane Iasi. Initial ne-au verificat dosarul, au spus ca totul e ok si ca certif se va elibera peste 30 zile. Astemptam, trec 3 sapt si primim scrisoare acasa in care ni se cimunica ca ni s-a respins dosarul, motiv: dosar incomplet. Mergem din nou acolo unde am depus dosarul , analizeaza situatia si ne comunica pana la urma ca nu e vb de motivul scris in scrisoare ci ca la ei se primesc dosarele pt extravilan Iasi. Cum se poate ca "desteapta" aia care a verificat dosarul sa nu stie ca ea tb sa primeasca doar dosarele extravilan Iasi? OK...trecem peste asta, ne spun ca tb sa mergem la Consiliul judetean. Acolo, alt drum, alta cerere atele si altele. Ne spun ca sa revenim peste 1 sapt juma cand vor trimite o adresa la primaria Miroslava.pe drumuri). Dupa o sapt juma ne ducem la consiliu, ne trimit la Miroslava unde alte taxe , alte cereri , etc. si in fine ne spun ca tb sa revenim peste 30 de zile (din momentul ala si nu de cand am depus la consiliul judetean). Am intrebat ca s afim siguri ca nu mai umblam dintr-o parte intr-a;lta daca peste cele 30 zile tb sa revenim la Miroslava sau tb sa mergem la Consiliul judetean sa ridicam certificatul. Ni s-a comunicat ca de acum primaria miroslava va comunica cu coniliul ca certif venim sa-l ridicam de la Miroslava. Asta se faceau 30 zile. Ne-am dus la Miroslava si...surpriza...ni s-a dat o adresa cu care sa mergem la Consiliul Judetean unde ni s-a comunicat ca peste 1 sapt juma sa venim sa luam certif. Cele 30 de zile s-au facut de acum aproape 2 luni si nu mai pun prima data cand ni s-a primti dosarul unde nu trebuia. Poate sa ma lamureasca cineva daca ni se mai intampla sa ne poarte asa pe drumuri si sa nu se respecte termenele de eliberare, unde ar tb sa ma adresez pt a se lua ceva masuri. Multumesc atincipat
Cel mai recent răspuns: irinapostole , utilizator 08:54, 23 Martie 2009
In situatia dvs.intr-o prima faza, se aplica ORDONANTA GUVERNULUI ROMANIEI nr. 27 din 30 ianuarie 2002 (*actualizată*) privind reglementarea activităţii de soluţionare a petitiilor :
ART. 1
(1) Prezenta ordonanta are ca obiect reglementarea modului de exercitare de către cetăţeni a dreptului de a adresa
autorităţilor şi instituţiilor publice petiţii formulate în nume propriu, precum şi modul de soluţionare a acestora.
ART. 8
(1) Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia sa comunice petitionarului, în termen de 30 de zile de
la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabila.
(2) Pentru soluţionarea petitiilor transmise, potrivit art.6^1, de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de 30
de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publica competenta.
ART. 9
În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesita o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau
instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

Daca nu vi se rezolva problemele, aveti posibilitatea sa va adresati instantei de contencios administrativ competente, in temeiul Legii contenciosuui administrativ nr.554/2004 actualizata. Reveniti pe forum pentru recomandari.:)
Multumesc f mult de informatie. Miercuri ar tb sa ni se elibereze certificatul dupa ultimele spuse ale celor de la Consisliul judetean. Sper sa se rezolve acum si sa nu trebuiasca sa actionam altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la consiliul judetean alina_25 alina_25 Am facut o reclamatie la consiliul judetean privind abuzurile care se petrec la o institutie de este in subordinea acesteia . Din cate am inteles in ... (vezi toată discuția)
Termen legal de raspuns DarkSoul DarkSoul Buna ziua, In luna februarie am depus un dosar pentru a beneficia de pamant in folosinta gratuita in baza legii 15/2003 si inca nu am primit raspuns. Care ... (vezi toată discuția)
Petitie depusa la parchet fara raspuns ami_nico ami_nico Buna seara, Am depus si eu o petitie la Parcetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti in data de 31.01.2012 si am primit nr de inregistrare. ... (vezi toată discuția)