avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie contabila schimb valutar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie contabila schimb valutar

Imi puteti spune si mie care sunt note contabile necesare pentru un schimb valutar din euro in usd? Nu stiu cum sa inchid conturile de valuta.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iordache Victoria Ioana , Contabil 10:56, 1 August 2013
Buna ziua,

Utilizati contul 581 pentru trasferul intre cele doua conturi in valuta astfel:

1. Diminuarea contului de euro la achizitia de usd: 581 = 5124euro la cursul BNR
2. Inregistrarea sumei cumparate in usd: 5124usd = 581 la cursul BNR
Am sugerat utilizarea cursului BNR, avand in vedere faptul ca oricum la sfarsitul lunii reevaluati disponibilul in valuta si veti inregistra atunci diferentele favorabile sau nefavorabile de curs valutar.

Numai bine
Nu pot sa folosesc direct cursul BNR pentru ca in extrasul de cont apare cursul bancii deci, trebuie sa inregistrez si diferente de curs valutar. In acest caz inregistrez diferente de curs atat pentru 5124usd cat si pentru 5124eur?

Multumesc!
Buna ziua,

Diferentele de curs le inregistrati pentru amandoua conturile in valuta.

Numai bine
Am inteles!
Va multumesc foarte mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate schimb valutar eur-usd Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna ziua! Am urmatoarea valoare, pt schimbul valutar eur-usd, in extrasul de cont in euro : 1000 eur la cursul 1,2765 iar, in extrasul de cont in usd : ... (vezi toată discuția)
Transfer valuta dragalina2006 dragalina2006 am transferat din contul de lei o suma in contul de valuta, cu alte cuvinte am cumparat valuta din contul de lei si am transferat-o in contul de valuta. cursul ... (vezi toată discuția)
Reevaluare soldurilor in valuta!? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna ziua! Intrebarea mea in legatura cu reevaluarea soldurilor in valuta este: - calculam la curs BNR din ultima zi a lunii (30.Aprilie) sau ... (vezi toată discuția)