avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru alcool la volan.Ce pot face?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru alcool la volan.Ce pot face?

Buna ziua.As dori si eu o informatie.Acum 1luna si jumatate am fost surprins la volan conducand cu 1,18 alcool pur in aerul expirat.Am fost si la recoltarea probelor biologice la spital , apoi a 2a zi am fost sunat de politie pentru a merge si semna un proces verbal si o declaratie,lucru pe care l-am facut.Problema este ca de atunci nu ma mai cauta nimeni,nu stiu nimic de dosar iar avocatul nu mi-a spus mare lucru .Nu stiu ce sa fac? Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: costincoman , utilizator 14:11, 17 Martie 2009
Eu am fost prins cu 0,41 mg/l in aerul expirat (la ora 00:10), iar la INML am avut 1.0 mie (ora 00:40 - la prima proba) si respectiv 0.75 (ora 01:40 - a doua proba). Ofiterul de la cercetari penale a zis ca trebuie o recalculare, iar acum astept rezultatele acesteia.

Nu am avut un sfatuitor care sa-mi zica ce trebuie sa declar pe loc si la audierea de la Politie/Cercetari Penale (cand am baut, ce am baut si cat etc.)

Am declarat ca am baut in dupa-amiaza precedenta, in timp ce mancam, intre 18:00 - 18:30, niste vin alb fara apa (200 ml) si bere (1000 ml). Nu am specificat ce am mancat.

Am 98 kg si 1.75 metri.

Recalcularea asta o sa-mi ajute la ceva ?!
Am sanse sa scap numai cu 3 luni suspendare + amenzile de rigoare (penale sau nu) ?
Sunt la prima abatere pe tema asta si am colaborat cu politistii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan (0.41 mg/ in aerul expirat) costincoman costincoman Salut, imi permit sa postez aici acest subiect. Eu am fost prins cu 0,41 mg/l in aerul expirat (la ora 00:10), iar la INML am avut 1.0 mie (ora 00:40 - la ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,41 in alcooltest si 1,10 in sange e normal? mekenici mekenici buna seara, pe 30 iulie la ora 02:30 am fost oprit de un echipaj de la rutiera si mi s-a pus alcooltestul in urma caruia mi-a iesit 0,41 drept urmare am fost ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)