Buna ziua ,am amprumutat suma de 1md 400mil lei unei persoane cu un act notarial an care sa pus garantie un teren,acum persoana respectiva nu mai vrea sa restituie suma cu pretextul ca apartamentul pe care al detine si al are la vanzare nu se vinde(la pretul la care doreste el) si ami propune sa-mi iau terenul ,problema e ca terenul valoreaza doar 400 mil, si pe de alta parte nici nu ma intereseaza terenul eu vreau banii anapoi.
-daca deschid actiune de judecata pot recupera diferenta ?se poate efectua executare silita pe alte bunuri ale persoanei ?
-daca da- pot cere si o dobanda de la data expirarii contractului de amprumut respectiv 3-4 luni
-as putea obtine o calculare a sumei an euro antrucat anul trecut cand iam dat amprumutul am schimbat 39000euro iar acum nu mai pot lua decat 33000.
-ar putea dura mult un astfel de proces avand an vedere ca este un act notarial si nu e nevoie de martori sau mai stiu eu ce.
-este o cale mai simpla decat judecata?
Nu trebuie decat sa mergeti la executorul judecatoresc si sa cereti executarea silita in baza acordului de imprumut. Executorul judecatoresc poate executa silit orice bun ce apartine debitorului, inclusiv celalalt apartament. Nu puteti cere dobanda daca ea nu e prevazuta in contract, puteti cere actualizarea creantei cu rata inflatiei. Nu puteti cere echivalentul in valuta de la data imprumutului daca nu ati prevazut asta in contractul de imprumut. Succes!
Executare silita
stancea
buna ziua am o problema si doresc raspuns an anul 2009 am imprumutat 4 persoane cu o suma de bani ,acestia au disparut si nu mai miau dat suma de bani am ... (vezi toată discuția)