avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la succesiune

buna ziua.rog in numele unui prieten de al meu daca ne poate lamuri cineva cum este posibil ca un judecator sa dee un asemenea verdict . soacra prietenului meu carea a avut doua fete a decedat, in timpul vietii atrait in concubinaj fara sa fi fost casatorita si apoi divortata cu un barbat.in urma decesului a ramas un apartament pe care concubinul ei l-a revendicat in instanta dupa un an de la decesul concubinei castigand in totalitate apartamentul desi apartamentul a fost cumparat de concubina sa din salariile ei compensatori cat timp el a fost in puscarie.precizez ca a plecat in puscarie cu mult inainte de cumparare si a venit mult dupa cumparare.argumentul doamnei judecator fiind ca oamenii mai merg si la puscarie dar ei au fost 30 de ani in concubinaj netinand cont de cele doua fete legitime a decedatei din prima casatorie si a carei sot de drept de care nu divortase traieste a dat castg de cauza concubinului. colegul si sotia lui traiesc in chirie cu doi copii iuntr-o garsoniera cu salariul sau de 650 de lei concubinul a venit din NORVEGIA unde spune ca munceste. rugam pe cineva sa ne lamureasca ce se poate face deoarece pe langa faptul ca doamna judecator a decis sa-i lase fara imobil a mai dispus sa-i dee si daune in valoare de 8500lei concubinului care i-a lasat fara drept de mostenire pe sotia si cumnata colegului . va multumim de intelegere
Cel mai recent răspuns: majevcanin , utilizator 23:05, 8 August 2013
Incredibil, sa atace hotararea si sa angajeze avocat, altul..
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
GREU DE CREZUT CUM INSTANTA A PRONUNTAT CASTIG CONCUBINULUI. vedeti poate exista vanzare cumparare.
ne-am gandit si noi la asta si am intrebat pe la notar care imi este prieten si care a ramas si el mirat de hotararea doamnei judecator care a dat verdictul ca au trait 30 de ani repet necununati decedata e inca cununata cu primul sot tatal natural a celor doua femei si care nu are pretentii apartamentul a fost platit din salariile compensatorii a decedatei cat timp concubinul a fost la puscarie si despre care doamna judecator a spus ca oamenii mai merg si pe acolo dar au si trait 30 de ani impreuna ghinionul prietenului meu este ca are dupa cum am spus un venit mic doi copii minori si nu are posibilitatea angajarii avocatului iar acum este disperat si ca trebuie sa mai dee celui care l-a lasat fara imobil si suma de 8500lei pe care nu are de unde sa-i scoata asta-i justitia la noi ce imi este frica mie este ca din disperare sa nu faca DOAMNE fereste o nebunie sa lase doi copii minori fara tata deoarece il sperie gandul ca nu are sa scoata cei 8500
orice problema are o rezolvare. mergeti inca odata la un notar fara a spune ca a fost data o hotarare si mai cereti inca odata explicatii in legatura cu acest caz apoi mai vedeti ce este de facut . parerea mea este ca acolo exista vreun testament sau vanzare cumparare.
Ce sa-i faca notarul ?
A atacat hotararea, avocat a avut ?
Dati prea putine detalii, dupa cum prezentati cazul, pare o hotarare absurda, insa poate nu e chiar asa.

Alte discuții în legătură

Dreptul in casatorie dupa un deces ciucea ciucea buna ziua,traiesc in concubinaj de 9 ani,concubinul a cumparat impreuna cu parintii imobilul in care locuim respectiv un apartament cu doua camere,el a ... (vezi toată discuția)
Drepturi concubinaj Liulica Gina Liulica Gina Dupa un concubinaj de 20 ani (numai cununie religioasa) ce drepturi are sotul supravetuitor? (vezi toată discuția)
Act neatacabil elly80 elly80 Buna ziua! Doresc sa achiziționez un apartament pe numele meu,ce act nu poate fi atacat de către concubin si fratele meu? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)