avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Buna ziua!
Revin cu o problema mai veche asupra careia nu am fost lamurita pe deplin deoarece am obtinut numai pareri contradictorii.
Situatia e asa: Unchiul si matusa mea au facut un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu niste vecini. La scurt timp, amandoi au decedat (probabil asa rapid "datorita grijii celor care se angajasera sa-i intretina"). Ideea este ca proprietatea respectiva apartinea familiei matusii mele, iar unchiul meu (sotul ei) a obtinut titlul de proprietate de la primarie dupa ce parintii matusii (proprietari) au decedat. Intrebarea este cat de justa si legala este numirea unchiului (care era ginerele proprietarilor) ca proprietar de drept. As vrea sa stiu exact legile care prevad acest lucru.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/uti...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Cel mai recent răspuns: ana_dark84 , utilizator 12:37, 8 August 2013
Situatia prezentata este putin confuza. Ce s-a vandut?
Daca exista acel contract de vanzare cumparare intre unchi si matusa cu vecinii, atunci cumparatorii sunt proprietari de drept pentru acel imobil cumparat. Ginerele ce rol mai are aici?
APET_R a scris:

Situatia prezentata este putin confuza. Ce s-a vandut?
Daca exista acel contract de vanzare cumparare intre unchi si matusa cu vecinii, atunci cumparatorii sunt proprietari de drept pentru acel imobil cumparat. Ginerele ce rol mai are aici?

Da, unchiul si matusa au facut acel act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu vecinii. Cei doi au murit, iar vecinii sunt acum proprietari. Dar titlul de proprietate e pe numele unchiului si am inteles ca el fiind ginere nu avea nicio calitate de mostenitor pe bunurile care apartineau familiei matusii mele.
~ Conținut șters la cerere ~
Casa si terenul apartineau parintilor matusii. Acestia au decedat, iar dupa revolutie cand toti romanii au primit titluri de proprietate, unchiul meu (sotul matusii si ginerele celor decedati) a fost numit proprietar pe titlul de proprietate. Primaria a motivat ca a facut acest lucru deoarece el locuia acolo si platise impozitele. Dar garantez ca nu le platea de 30 de ani, ci mai putin. In aceasta situatie am inteles ca avea nevoie de un just titlu pentru a fi numit proprietar. Nu l-a avut si totusi ... titlul de proprietate a fost dat pe numele lui.
Taxa de succesiune nu a fost dezbatuta, dar casa si terenul trebuiau sa-i revina ei ca unica fiica a proprietarior decedati.
Din pacate nu am acces la actul de vanzare-cumparare incheiat cu vecinii. Il au vecinii care sunt noii proprietari si primaria care sustine ca nu are voie sa mi-l arate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate ana_dark84 ana_dark84 Buna ziua! Revin cu o problema mai veche asupra careia nu am fost lamurita pe deplin deoarece am obtinut numai pareri contradictorii. Situatia e asa: Unchiul ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate ana_dark84 ana_dark84 In ce conditii poate obtine cineva titlul de proprietate? Cazul la care ma refer este urmatorul: un El casatorit cu o Ea. Casa si pamantul sunt ale familiei ... (vezi toată discuția)
Cum pot descoperi un certificat de deces? cosarpavel cosarpavel Instanta solicita prezentarea certificatului de deces al unui cetatean despre care eu stiu doar ca si-a inregistrat propritatea(care ma intereseaza, un loc ... (vezi toată discuția)