avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnet de munca

buna seara- doresc sa stiu cum trebuie procedat pt a-mi recupera "cartea de munca" care a ramas la ITM si cei de acolo spun ca nu este la ei, desi nu o cauta si in arhiva. Mentionez ca in urma cu vreo 8 ani, cand cartile de munca se tineau inca la ITM, am cerut incetarea activitatii la firma la care lucram . Am primit decizia de incetare si de la ITM am fost programata (asa se proceda atunci ) sa imi ridic cartea de munca completata , undeva cam la 2-3 saptamani de la incetare activitate.(la o data fixata de ei ). Eu nu m-am dus atunci sa imi iau cartea , deoarece am plecat din tara. Acum cand am venit , am zis sa imi recuperez cartea de munca si m-am dus la ITM pentru ca acolo a ramas in momentul incetarii CIM. Ei spun ca nu este acolo , desi in urma cu 8 ani am fost programata tot de ei sa mi-o ridic. Deci, cum pot face acum sa mi-o recuperez / /? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 2 August 2013
Ati depus o cerere in scris la iTM, in acest sens? Exista dovada predarii carnetului dvs de munca la ITM?

Ati vorbit cu inspectorul la care a fost arondat fostul dvs angajator?

p.s.
Despre ce ITM este vorba?
multumesc- voi depune in acest sens o cerere la itm, pt ca am aflat intre timp ca asa se procedeaza pt a se cauta cartea in arhiva......da, cartea a fost depusa de fostul angajator la itm, stiu asta sigur, pt ca atunci cand s-a dus decizia de incetare a activitatii si am fost programata pt o data ulterioara sa mi-o ridic, s-a facut verificarea la nr.de inregistrare al angajatorului la itm si cartea era acolo.....
In speta, depuneti acea solicitare in scris la ITM si vedeti ce raspuns va dau acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen restituire carte de munca carmenccc carmenccc buna ziua, va rog sa imi spuneti care este termenul legal pentru restituirea cartii de munca. mentionez ca mi-a incetat contractul de munca in data de 15 ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca silviadumitrescu silviadumitrescu buna ziua, as dori sa stiu cum sa procedez in situatia urmatoare: la firma unde am lucrat nu mi s-a incheiat contractul de munca si cartea de munca a ramas la ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa predea cartea de munca gabi_gabi gabi_gabi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o prietena si-a dat demisia la insistentele sefului deoarece, conform lui, \"gresea\" frecvent. O ... (vezi toată discuția)