Buna ziua,
Obiectul unui contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager incheiat intre sotul meu si parintii lui se considera bun dobandit inaintea casatoriei? (casa si curtea unde convietuim impreuna). la momentul incheierii contractului eram doar logoditi. casatoria a survenit dupa un an. parintii sotului sunt in viata si in ingrijirea mea, sotul fiind delegat la munca in strainatate. Nu am incheiat nici un act referitor la comuniunea/separatia bunurilor, la incheiarea casatoriei.
Buna ziua,
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt DOAR acele bunuri achizitionate DUPA incheierea legala a casatoriei.
Nu puteti fi evacuata atata timp cat sunteti casatoriti subintelegandu-se ca locuiti in imobilul sotului.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Da, pare sa fie bun propriu.
Insa pot avea loc discutii cu privire la anumite drepturi.
E posibil sa existe un drept de creanta, dar se intra in detalii prea complicate ca sa se poata lamuri situatia.
Stimate domn,
Apreciez promtitudinea si corectitudinea raspunsului dumneavoastra, totusi, va rog sa ma lamuriti asupra acestui aspect: pot considera, in temei legal, ca spatiul de locuit se considera bun dobandit in interiorul casatoriei? va rog sa ma scuzati ca insist, dar lipsa mea de educatie juridica isi spune cuvantul. Ma refer la faptul ca din sursele pe care le-am accesat pana acum, nu reiese clar daca incheierea acestui tip de contract constituie implicit si dobandirea bunului respectiv. Extrasul CF este pe numele sotului, idem obligatiile fiscale la bugetul local, de la data incheierii contractului. Sau dobandirea efectiva sa fie la momentul (Doamne iarta-ma) decesului parintilor sotului?
Va multumesc.
Nu ati dobandit nimic in timpul casatoriei, iar de evacuat, parintii pot cere evacuarea dvs si a sotului daca ii deranjati sa zicem, pt ca dansii au dreptul sa locuiasca acolo, dvs numai cu acordul lor, iar sotul dvs e proprietar.
Transferul proprietății s-a făcut la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere. Deci soțul D-voastră este proprietar înainte de căsătorie, chiar dacă este obligat la prestarea obligației de întreținere pe durata vieții părinților lui, indiferent cât ar dura această obligație și chiar dacă socrii D-voastră au dreptul de uzufruct asupra imobilului.
Problema este că D-voastră prestați întreținerea în locul soțului care ar fi obligat la aceastaîn baza contractului.
Se poate ca pe baza unei înțelegeri pe care o autentificați în fața unui notar, D-voastră împreună cu soțul să deveniți coproprietari ai acelui imobil, cu atât mai mult cu cât D-voastră prestați obligația de întreținere asumată de soț prin contract.