avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri dobandite inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri dobandite inainte de casatorie

Buna ziua,
Obiectul unui contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager incheiat intre sotul meu si parintii lui se considera bun dobandit inaintea casatoriei? (casa si curtea unde convietuim impreuna). la momentul incheierii contractului eram doar logoditi. casatoria a survenit dupa un an. parintii sotului sunt in viata si in ingrijirea mea, sotul fiind delegat la munca in strainatate. Nu am incheiat nici un act referitor la comuniunea/separatia bunurilor, la incheiarea casatoriei.

Multumesc.
Esențială este voința celor care beneficiază de întreținere.
Dacă aceștia sunt de acord, puteți încheia orice fel de înțelegere cu privire la modificarea clauzelor din contractul inițial.
Astfel, ați putea să desemnați o altă persoană care să presteze întreținerea (sora soțului) sau ați putea chiar să înlocuiți obligația de întreținere cu o obligație de a da lunar o sumă de bani cu care cei întreținuți să se descurce după bunul plac.

Important este să vă înțelegeți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere leleti leleti In urma cu o saptamana eu si mama mea am semnat un contract de intretinere in urma caruia eu m-am angajat sa-i ofer toate cele necesare traiului zilnic pe tot ... (vezi toată discuția)
Reziliere act vanzare-cumparare cu clauza de habitatie viagera camym camym Va rog sa-mi spuneti si mie in ce conditii se poate rezilia un act de vanzare cumparare cu clauza de habitatie viagera daca mai traieste doar unul dintre ... (vezi toată discuția)
Parintii mei vor sa ne dea afara din casa doar pt. ca nu o suporta pe sotia mea halecu_80 halecu_80 parintii mei vor sa ne dea afara din casa doar pt. ca nu o suporta pe sotia mea.stam in apartament cu 2 camere parintii,eu,sotia si copilul nostru de 4 ani.eu ... (vezi toată discuția)