avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ore de liniste
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ore de liniste

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care sunt orele de liniste in cazul in care stai la bloc.
Nu stiu daca este o lege comuna pt Ro sau se aplica vreo hotare de consiliu local.
Ma intereaza pt orasul Baia Mare si care sunt amenzile care se pot da pentru nerespectarea orelor de liniste.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:48, 2 August 2013
Asociatia de proprietari prin comitetul executiv poate decide afisarea programului de liniste care de regula este 14-17,21-07
Studiati L nr 61/1991 care detine prevederi concrete referitor la programul de liniste si sanctiunile care sunt aplicabile acelora care incalca normele in vigoare
Da, Legea 61 din 1991, republicata si modificata prevede:
26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

Asociatia de proprietari poate hotari in adunarea generala intervale de tip apropiate de cele prevazute in lege. Noi am hotarat ca orele de liniste sunt 22.00-8.00 si 13.00-16.00
Pentru nerespectarea linistii in aceste intervale se poate apela la politie care vine, constata, avertizeza...
Multumesc pentru raspuns.
In cazul in care nu avem asociatie de proprietari (s-a desfiintat; toate utilitatile sunt cu contract separat catre furnizori) se aplica direct legea 61/1991 ?
Legea se aplica indiferent ca aveti asociatie sau nu. Si atunci cand mergeti pe o strada din Buzau iar dumneavoastra sunteti din Timisoara. Si atunci cand sunteti in vizita la rude sau prieteni si sunteti deranjat de cei care nu respecta legislatia.
Sunati la 112 direct si spuneti-le ce va deranjeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de propietari Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu eu locuiesc intr-un apartament cu chirie in craiova.vecinul meu isi revoneaza apartamentul si de dimineata de la 8 pana seara la orele 21-22 bate intr-una. ce ... (vezi toată discuția)
Program de liniste la bloc dan.predescu@yahoo.com dan.predescu@yahoo.com Buna ziua Va rog daca imi puteti spune care este programul de liniste la bloc. Conform legii 61/1991 (art 2 pct 26) am gasit asa: 22.00-08.00 si ... (vezi toată discuția)
Informare la zi Dana Deea Dana Deea Buna ziua...imi puteti spune va rog care este ultima lege in vigoare pentru ca in anumite articole gasesc intervalul 7.00- 22.00 sau 8.00 - 23.00. Se respecta ... (vezi toată discuția)