avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... plata contributie din urma
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

plata contributie din urma

Buna ziua!

Tatal meu a intrat in somaj de la 1 ianuarie... De asemenea, el mai are o intrerupere de 4 luni in cartea de munca in anul 2005.

Intrebarile mele sunt urmatoarele: cum poate sa-si achite singur contributia pentru pensie? De asemenea, poate sa isi achite si din urma (cele 4 luni din 2005)? Cam despre ce suma (aproximativa) este vorba?

Multumesc mult! :)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:51, 17 Martie 2009
Buna ziua!

Tatal dvs. avea posibilitatea, in 2005, sa incheie un contract de asigurare sociala. Dar, potrivit art. 6 ind. 1 din Legea nr. 19/2000, acest contract produce efecte de la data inregistrarii la casa teritoriala de pensii.

In prezent, legislatia aplicabila pensiilor nu contine nicio prevedere care sa permita plata retroactiv a CAS.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizare pentru pensie, fara angajare. baphobmk baphobmk Din anul 1998 tatal meu nu mai este angajat cu carte de munca, s-a reprofilat in agricultura. Problema este ca mai are vreo 10 ani si iese la pensie. Este vreo ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata ctin.alexandru ctin.alexandru Buna ziua, Sotia mea are 55 de ani la 1 mai,are vechimea in munca de 26 de ani si 5 luni si 1an de somaj. Prin bunavointa dumneavoastra as dori ,daca se ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare cdragus1 cdragus1 Am 52 ani barbat,am vechime de 26 ani+1 an armata +somaj 1 an de atunci nu mai lucrez, as vrea sa platesc in continuare din buzunar in continuare la casa de ... (vezi toată discuția)