avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim studii superioare (consilier juridic ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim studii superioare (consilier juridic debutant)

Sunt absolventa de drept promotia 2013 si la angajare la un privat mi s-a oferit doar minimul pe economie de 800 ron .Eu stiu ca pt studii superioare anul trecut minimul a fost 1400 pt studii superioare.Indicati-mi va rog legea sau articolul din Codul muncii unde este prevazuta salarizarea la studii superioare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 2 August 2013
pai esti jurista acum, de ce nu cauti singura??

ti se ofera salariu pt studii superioare cand POSTUL pentru care esti incadrata solicita aceste studii. adica atunci cand esti angajata pe post de consilier juridic.
daca esti mecanic, poti sa ai sute de studii, degeaba.
Corect. Am citit tot felul de articole dar nu alm gasit unul in care sa scrie clar salarul de la care se porneste.Cele de la resurse umane spun ca e corect salariul de 800 pt incadrarea unui consilier juridic.Eu nu sunt convinsa de aceea am apelat la dumneavoastra
Angajatorul are obligatia de a asigura salariul minim de 800 lei/luna. Daca in CCM aplicabil, sau in Regulamentul intern nu sunt prevazute, in mod expres, salarii minime diferentiate, atuinci incadrarea la 800 lei/luna este legala.
Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.
Prin urmare, angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii ...

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.

Astfel de la 01.07.2013, salariul minim brut este de 800 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu bucatar ionutjames ionutjames am si eu o intrebare,daca eu ca bucatar in acte si totu-si lucrez pe post de ospatar am avut salariu de 804 lei si sa majorat la 800lei cam cat ar trebui sa am ... (vezi toată discuția)
Coeficienti la salariul minim pe ec. de la 1 iulie 2013 alice53 alice53 Buna ziua, Se aplica coeficientii la salariul min pe ec. cu 1 iulie 2013 si cum se transmite in Revisal ? mai exact ce acte se intocmesc pt marirea ... (vezi toată discuția)
Salariu minim brut pentru studii superioare. destoian destoian Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este salariul minim brut pentru studii superioara avand in vedere ca voi fi angajat cu aceeasi funcitie ca si ... (vezi toată discuția)