avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectia copilului ?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectia copilului ?!

Cand un copil refuza categoric sa mearga cu tatal in zile in care acesta are program stabilit ce se poate face?

Copilul plange,urla, teemura si spune ca vrea sa stea cu mine indiferent ce ii promite tatal plange si ni vrea sa mearga cu el !

Nu accept sa gonesc copilul de langa mine sub nicio forma mai ales ca cel mic urmeaza consiliere psihologica din cauza a ceea ce a trait alaturi de mine din partea tatalui , sufera , plange si spune ca tatal nu il lasa sa se joace ci jucariile (am inregistrare cu copilul care la fostul sot fiind plange ca nu primeste jucariile pe care le vrea pe motiv ca strica parchetul sau ca sunt galagioase) fostul dot locuieste cu actuala concubina, copilul reclama lovituri si ca i se cere sa stea nemiscat cand este la tatal lui acasa :(( sunt disperata, am discutat cu cei de la aut. tutelara si de la protectia copilului si am fost sfatuita sa am martori ca cel mic nu vrea sa mearga cu tatal si sa sun la politie , am sunat la 112 si acum 2 weekend uri dar nu a venit nimeni desi fostul sot are incepere urmarire penala si dosar ptr ceea ce mi a facut ...

Maine ce ma fac?! Eu il pregatesc cu tit ce are nevoie ptr cele 2zile dar daca nu va vrea sa mearga la el ?! :(((((((

Copilul nu il alung si nici nu vreau sa il vad suferind si traumatizat , ce ma sfatuiti ?! Multumesc mult ptr raspunsuri si timpul acordat !
1. Atunci când copilul refuză categoric fără motive întemeiate să meargă cu tatal, acesta trebuie făcut să înțelegă că trebuie să meargă, conform deciziei nr 82 din data de 25.02.2003 a Curtii Constitutionale a Romaniei.
2. Vedeti daca ceea ce spune copilul este adevarat, desi pare a fi vorba mai degraba de alienare parentala.
Alex Munteanu,
Va rog din suflet sa-mi indicati metodele prin care copilul trebuie facut sa inteleaga sa mearga daca nu vrea, conform Deciziei 82 a ICCJ.
Cum depistam daca motivele pentru care nu vrea sa mearga sunt intemeiate sau nu?
De ex. un bobarnac la cap pentru mine nu e motiv intemeiat, dar pentru copil poate fi o trauma.
Eu ii citesc decizia copilului de 6 ani, apoi?
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
Martonze, utilizator
De ce nu promovati actiune de modificare a programului de vizita?
- actiune in justitie de revizuire a programului de vizita.
chemati psihologul copilului ca martor care sa ateste trauma pentru care face terapie si solicitati ca cel mic sa aiba legaturi cu tatal la domiciliul dvs. pana cand acesta e complet restabilit din punct de vedere psihologic..
daca tatal va fi si condamnat, dovedit ca e un pericol pentru copil, puteti obtine chiar incredintarea exclusiva a copilului.
Martzone, un copil în mod uzual nu refuza contactul cu un părinte decat in doua situatii, alientarea parentala si abuz fizic sau mental.

Atâta vreme cât se va dovedi că nu există abuz fizic sau mental, iar în majoritatea cazurilor nu există asa ceva, singura explicatie este alientarea parentala, caz în care copilul trebuie sa urmeze sesiuni cu un psiholog iar părintele rezident trebuie sa se opreasca de la a insufla copilului ura fata de parintele nerezident.
Din punctul meu de vedere, parintele care își transformă copilul intr-un alienat parental nu mai merită să fie părinte.

Alte discuții în legătură

Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)