avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire

Va aduc in discutie urmatorul caz: sotul surorii mele (cumnatul) a decedat. Nu au avut copii in timpul casatoriei lor, doar sora mea are unul dintr-o alta casatorie. Cumnatul are frati si surori si mai traieste unul dintre parinti. Intrebarea: cine vine la mostenire si care .... e mersul ? Ei au agonisit cate ceva in timpul casniciei, bunurile fiind pe numele amandurora... Daca se poate sa-mi dati cateva detalii de care trebuie sa tina seama sora mea, sa nu fie "ca un miel in cusca cu lei", sa stie dinainte la ce sa se astepte si cum sa procedeze, sa nu fie inselata. Deasemeni in cat timp ar trebui sa inceapa demersurile privind masa succesorala si cu ce.... Astept cu interes raspunsurile dvs!
Cel mai recent răspuns: Ana Mocanu , utilizator 11:38, 5 August 2013
Mostenitori vor fi: sotia (1/3), parintele (1/6) si fratii (3/6). Cotele se calculeaza la masa succesorala, adica tot ce avea sotul la data decesului.
Copilul sotie din casatoria anterioara nu este mostenitor al decedatului.
Va multumesc frumos!
Am omis sa va spun ca unul din fratii cumnatului a decedat inaintea acestuia. Vin la masa succesorala sotia si copii acestuia?? Multumesc pentru raspuns si atentie!
Copiii fratelui predecedat isi vor reprezenta tatal la mostenire si vor primi ceea ce ar fi mostenit acesta daca ar fi fost in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unic mostenitor yustina yustina In urma decesului parintilor am ramas unicul copil in viata, noi finnd trei frati. In urma celorlalti doi frati decedati au drept de mostenire sotii ... (vezi toată discuția)
Mostenitori boban81 boban81 Mama a avut o sora care a decedat in 2012 a fost casatorita dar nu a avut copii,sotul decedand in 1990.Un nepot a inmormantat batrana cu banii agonisiti de ea ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)