avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluarea serviciului inainte de expirarea concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluarea serviciului inainte de expirarea concediului de ingrijire a copilului

buna ziua. sunt in CIC de 1 an si 9 luni si angajatorul institutie publica mi-a solicitat reantoarcerea la serviciu cat mai repede. as dori sa stiu ce se poate intampla daca refuz reluarea serviciului din motive intemeiate iar daca ma intorc ce prevad reglementarile legale in acest sens. inteleg ca voi pierde indemnizatia de ingrijire dar ca voi primi o indemnizatie de insertie pana copilul va implini doi ani. de asemenea as dori sa stiu daca se poate de ce cresa la care vreau sa inscriu copilul ii cere sotului adeverinta de venit devreme ce veniturile sunt confidentiale. stiu ca asa prevede legea dar nu am aflat motivul. va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
puni, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:43, 2 August 2013
1. Puteti sa refuzati reluarea activitatii pana ce copilul implineste 2 ani si inceteaza concediul crestere copil (CCC) si plata indemnizatiei.

2. - Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 2 ani atunci veti primi stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Pentru acaesta mergeti la primarie cu decizia de reluare a activitatii si completati cererea pentru stimulentul de insertie.

3. Pe perioada cat primiti stimulentul de insertie nu puteti fi concediata si pentru acaesta trebuie sa anuntati pe angajator ca primiti acest stimulent.

4. - Nu stiu de ce solicita cresa adeverinte de salariu (poate pentru a stabili contributia de plata in functie de venituri).
- Intrebati la cresa de ce solicita adeverintele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil vasilescupetro vasilescupetro Buna ziua, daca am optat pentru concediul de 2 ani iar acum as dorii sa ma intorc la servici pana la implinirea varstei de un an , mai primesc stimulentul pana ... (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)