avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Spatiu comercial luptator in revolutie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Spatiu comercial luptator in revolutie

Buna ziua
Un luptator in revolutia de la 1989 a primit de la Autoritatea publica locala un spatiu comercial conform legii. In cursul anului 2013 a decedat. Intrebarea este, sotia supravietuitoare poate continua drepturile acestuia asupra spatiului comercial? Care este temeiul de drept.? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 21:26, 2 August 2013
daca cel decedat era proprietar pe spatiu, evident ca toate bunurile se transmit succesorilor, iar sotia supravietuitoare face parte dintre mostenitori.
sa mearga la un notariat cu titlurile de proprietate si celelalte acte pe care le va cere notarul.
atentie, nu e unic mostenitor. daca are copii, vor veni si ei. daca nu exista copii, vin alte rude ale defunctului in functie de anumite dispozitii legale pe care nu am de gand sa le insirui pentru simplul motiv ca sunt prea multe.
codul civil prevede tot ce va intereseaza in legatura cu mostenirea,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire berleuza berleuza finul meu a decedat in octombrie 2010 si nu a avut copii . A fost casatorit 15 ani si impreuna cu sotia au cumparat un apartament .Parintii lui au decedat ... (vezi toată discuția)
Succesiune anissia anissia Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)