avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil retrasa!!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil retrasa!!

buna ziua , ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
am primit indemnizatie pt copil timp de 2 ani, iar acum ma pun sa dau inapoi 5000 lei pentru ca m-au gasit ca am realizat venit din asigurari(deci nu constant, atunci cand pica 10-20 lei o data la 4-5 luni; venit pentru care am platit impozit!)
la firma de asigurari nu am carte de munca, doar contract de comision
.ce ma sfatuiti sa fac?
astep raspuns daca se poate pe ancuta382@gmail.com
multumesc
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
ancuta382, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 2 August 2013
1. Dvs. trebuia sa stiti foarte bine ca pe timpul cat beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) nu puteti avea si alte venituri profesionale, indiferent de cuantumul acestora.

2. Intrati pe:
www.avocatnet.ro/content/for...
si vedeti ca o mamica ("cosminaioana") a primit raspuns de la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala ca trebuie sa i se retina indemnizatie pentru CCC numai pe acele luni in care a avut venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa închei asigurari ºi sa fac comenzi la o firmã de cosmetice in timpul concediului pentru creºterea copilului? andreea_manoiu andreea_manoiu Buna ziua. Ma numesc Andreea, am o fetita de 7 luni pentru care ma aflu in concediu de ingrijire a copilului pana la varsta de 1 an. Eu sunt agent la o firma ... (vezi toată discuția)
Concediu de ingrijire copil erzsejulia erzsejulia Buna ziua ! Sunt Persoana Fizica Autorizata si platesc contributiile la stat inclusiv si cas pensii, desi nu ar ar fi obligatoriu , deoarece nu am avut venit ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil pentru mama studenta Giaxy Giaxy Buna ziua!Sunt studenta in anul III la Kinetoterapie si motricitate speciala in Bacau . Am ramas insarcinata si nasterea este prognozata pentru luna mai ... (vezi toată discuția)