avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de ingrijire copil

Buna ziua ! Sunt Persoana Fizica Autorizata si platesc contributiile la stat inclusiv si cas pensii, desi nu ar ar fi obligatoriu , deoarece nu am avut venit mai mare de 9000 cf Legii. Anul 2015 asi vrea sa raman in concediu de ingrijire copil.Prima intrebare ar fi : daca anul 2015 nu mai platesc cas pensii , numai la sanatate , voi fi afectata la indemnizatia de ingrijire copil ? A doua intrebare : in functie de ce imi va fi calculata indemnizatia de ingrijire copil ? daca am avut venit mic , ma afecteaza sau tot primesc cei 600+200 cf Legii ?
Multumesc frumos si astep un raspuns daca se poate!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 21 Ianuarie 2015
1. - Plata indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) nu este conditionata de plata contributiilor.
- Adica beneficiati de indemnizatie pentru CCC chiar daca nu platiti contributiile la pensie, sanatate si somaj.

2. In legatura cu modul de calcul al indemnizatiei pentru CCC in cazul PFA cititi pe:
www.avocatnet.ro/content/for...

3. Daca din calcul iese o suma mai mica de 600 lei sau sunteti pe pierdere (pe minus) veti primi o indemnizatie de 600 lei lunar.

4. Alocatia de stat pentru copii (200 lei lunar) o primiti indiferent daca aveti sau nu venituri.
Multumesc frumos
Asi mai avea o intrebare , daca se poate sa ma ajutati.
Incepand cu anul 2015 , avand in vedere ca eu nu am venit mai mare de 9000 , nu o sa platesc contributia de CAS pensii
Si intrebarea este ce trb sa fac ?
Nu mai depun declaratia 600 si depun 601 si atunci numai vine decizia de impunere pentru pensii ?

1. Nu ma pricep la probleme financiar-contabile.

2. Ar fi bine sa intrebati direct la Casa de Pensii de care apartineti, unde ati virat pana cum contributia (CAS).
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare cas-indemnizatia de ingrijire a copilului pentru pfa cu venit in 2015 sub salariul minim pe economie phantomini phantomini Buna ziua! Am nevoie de ajutor. Am un PFA al carui venit pe 2015 a fost sub salariul minim pe economie. In consecinta, conform noului cod fiscal nu mi s-a mai ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil- pfa traducator autorizat Ionela132 Ionela132 Buna ziua, Am un PFA ca traducator autorizat, mi-am inceput activitatea pe 1 Noiembrie 2013, si mi-am platit toate contributiile, insemmnand casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza venitul net pentru indemnizatia crestere copil? steluta60 steluta60 Buna ziua! In ultimele 12 luni salariul meu a fost supus unor popriri. As dori sa stiu ce venituri vor aparea pe adeverinta ce trebuie completata pentru ... (vezi toată discuția)