avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deductibilitate TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deductibilitate TVA

Daca in data de 31.07.2013 platesc TVA -ul vama pentru un import , iar DVI-ul iese cu data de 01.08.2013 pot sa-mi deduc TVA-ul in luna Iulie?
Multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 21:53, 8 August 2013
Buna seara,

Veti deduce TVA respectiva in luna august, deoarece, potrivit art.146, alineatul 1, litera d) din CF, pentru taxa datorată pentru importul de bunuri efectuat conform art. 157 alin. (4) şi (5), persoana impozabila trebuie să deţină declaraţia vamală de import sau actul constatator emis de organele vamale, care să menţioneze persoana impozabilă ca importator al bunurilor în scopuri de taxă, precum şi suma taxei datorate. De asemenea, persoana impozabilă trebuie să înscrie taxa pe valoarea adăugată ca taxă colectată în decontul aferent perioadei fiscale în care ia naştere exigibilitatea;

Potrivit art.136, alineatele 1 si 2 din CF,

(1) În cazul în care, la import, bunurile sunt supuse taxelor vamale, taxelor agricole sau altor taxe comunitare similare, stabilite ca urmare a unei politici comune, faptul generator şi exigibilitatea taxei pe valoarea adăugată intervin la data la care intervin faptul generator şi exigibilitatea respectivelor taxe comunitare.

(2) În cazul în care, la import, bunurile nu sunt supuse taxelor comunitare prevăzute la alin. (1), faptul generator şi exigibilitatea taxei pe valoarea adăugată intervin la data la care ar interveni faptul generator şi exigibilitatea acelor taxe comunitare dacă bunurile importate ar fi fost supuse unor astfel de taxe.

Nuami bine
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
CONTABIUM, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva la import EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Am facut un import din Corea iar la vama a trebuit sa platesc tva-ul aferent facturii externe, TVA-ul a fost declarat prin declaratia 394, este ... (vezi toată discuția)
Curs valutar receptie import turcia cosminmatei cosminmatei Buna ziua, Am facut un import din Turcia. Data facturii este de 17.07.2013 iar data DVI-ului este 31.07.2013 . TVA-ul l-am achitat in vama la curs valabil ... (vezi toată discuția)
Deducere tva in vama croitoru raluca croitoru raluca buna ziua ma confrunt cu o problema legata de deducerea tva in vama. mai precis am avut import din norvegia cei din vama au calculat gresit tva iar noi am ... (vezi toată discuția)