avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie sa fac in acest caz?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie sa fac in acest caz?

Sunt divortat de opt ani, am un copil minor, custodia acestuia a fost incredintata mamei, iar in urma cu sapte ani fosta sotie mi-a cerut procura pe trei luni pentru o plecare in vacanta in Spania si de atunci nu s-au mai intors. Cum pot sa-mi aduc copilul in tara?
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 12:00, 3 August 2013
Cereti in instanta sa-l aveti macar in vizita pe perioada vacantei de vara. De tot in tara, nu-l aduceti dupa ce a sta acolo de 7 ani, face scoala acolo..

inainte de-a afla sfatul specialistilor, permiteti-mi sa va-ntreb ceva: dupa sapte ani, dupa ce copilul si-a facut un camin si o viata in italia unde merge la scoala si are prieteni, dupa sapte ani zic, de ce-i spre binele lui sa-l aduceti in tara asta unde invatamantul e la pamant si unde s-ar simit instrainat si ar intampina mari probleme de acomodare?
Nu vreau sa o aduc in tara decat in vacante, nu stiu de aproape 1 an nimic de copil, nu-mi raspunde fosta sotie la telefon si in toti acesti ani m-a mintit ca vine in vacanta de vara, imi doresc sa-mi vad copilul. Nu vreau sa o iau din mediul in care traieste acum, vreau sa fie langa mine maxim 2-3 saptamani pe an.
luati legatura cu un avocat si solicitati stabilirea unui program de vizita. puteti solicita dreptul de a vorbi cu ea la telefon, de a o vedea pe cameraweb. puteti solicita mai mult de cateva saptamani.
va doresc putere si rabdare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor muraya muraya Buna ziua, Sunt divortat si am un copil minor de 5 ani, rezultat in urma casatoriei. Relatia mea ce acesta este foarte bune, vine cu mare placere la mine, ... (vezi toată discuția)
Program vizitare tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua In legatura cu programul de vizitare a minorului in timpul vacantelor,de exemplu in acea de vara se considera ca toata perioada (jumatate) ... (vezi toată discuția)