avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot fi acuzat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot fi acuzat?

Buna ziua
Lucrez intr-o institutie publica de 5 ani
In aceasta institutie au mai fost semnalate si alte furturi(inclusiv mie,mi s-a furat un telefon mobil;colegii pot confirma)
In aceasta institutie lucram pe zona respectiva 10-15 baieti
Fiind colegi de atatia ani,ne permiteam sa deschidem vestiarele unuia altuia pt a lua cate o sticla de apa,o spuma de ras,o casca de protectie etc
In urma cu cateva zile au ''disparut'' din portofelul unui coleg 50-60 de lei(sau cel putin asa sustine el)
Acesta a dus portofelul la politie si printre alte amprente au fost gasite si ale mele
Eu nu am pus mana pe acel portofel(o singura data imi amintesc,cand ne mai schimbam la sfarsitul programului,sa nu ma asez pe el l-am dat la o parte)
Pot fi acuzat de ceva in acest caz avand in vedere ca el a dus portofelul la politie si nu organele abilitate au venit sa ridice eventuala proba?
Mi se pot pune amprentele de pe un obiect pe altul pentru a fi denigrata imaginea?
Cum ma pot apara?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: manuela43 , utilizator 07:50, 6 August 2013
Buna seara
Mi-ar placea sa cititi cu atentie tot ce am detaliat eu mai sus
D-voastra ma invuniti pt niste fapte ireale
Sunt de acord cu testul poligraf dar acesta nu este niciodata 100% safe si nu poate constituii o proba
Dupa ce se finalizeaza ancheta si (cercetarea judecatoreasca, daca este cazul) si dvs.veti fi declarat nevinovat, va veti putea indrepta impotriva colegului dvs., care spuneti ca v-a denigrat, daca, bineinteles, faceti dovada, ca el este persoana, care, cu rea vointa v-a discreditat in fata colegilor dvs. Numai in acest mod.
Av.Corina Scarlat
Si eu cum as putea sa ma apar in acest caz D-na Avocat?Cum as putea dovedii ca el cu rea vointa vrea sa imi insceneze ceva ce eu nu am facut si vrea sa ma faca sa arat prost in fata sefilor si a colegilor?Va multumesc
Daca picati testul poligraf si cu amprentele veti fi clar vinovat in fata oricarei instante impartiale.

Trebuie sa va aparati.
art 10 b1) Cpp. fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni;
Nu se pune problema furtului portmoneului , care ar putea contine documente de identitate, ci doar a disparitiei unei asa-zise sume. Ce dovada are ca avea acei bani in pormoneu , si nu i-a cheltuit undeva inainte ?

Stati linistit , nu e cazul sa va impacientati , eventual pentru imaginea sifonata >:)

Ultima modificare: Duminică, 4 August 2013
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Acuzat /suspect de furt ContSters329954 ContSters329954 buna!din casa prietenei mele au disparut 10.000 de lei noi(banii verisoarei ei)...am mers impreuna la politie am declarat ca nu ma nicio legatura cu ... (vezi toată discuția)
Furt, prelevare amprente Vlad_88 Vlad_88 Buna ziua as avea si eu o intrebare Lucrez la un magazin de electronice si electrocasnice iar acuma cateva zile s-a furat un telefon in valoare de 3200 de lei ... (vezi toată discuția)
Sa fac sau nu testarea poligraf ? Achimitom04 Achimitom04 Buna ziua ! Am si eu nevoie de un sfat, de la domnul avocat Lasconschi sau altcineva care ar putea sa ma ajute. Lucrez pe o ambulanta Smurd. In februarie ... (vezi toată discuția)