avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cuantumul pensiei de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cuantumul pensiei de invaliditate

buna ziua am si eu o intrebare daca se poate. Pensia de invaliditate difera in functie de gradul acordat de comisie? sau este o suma fixa lunara pentru toata lumea?
Iar daca difera suma va rog sa imi spuneti si mie care este suma acordata pentru gradul 1 pentru gradul 2 si pentru gradul 3 va rog mult cu respect. Tin sa mentionez ca nu am lucrat nici odata. Multumesc anticipt pentru raspuns doamne ajuta si am o rugaminte doresc un raspuns cat mai clar posibil nu in termeni juridici va rog
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:52, 3 August 2013
den112 a scris:
Pensia de invaliditate difera in functie de gradul acordat de comisie?

Da, diferă. La stabilirea cuantumului ei sunt avute în vedere în primul rând veniturile (salarii, sporuri etc.) şi stagiile de cotizare (perioadele lucrate efectiv etc.) realizate de fiecare persoană. Cuantumul ei diferă şi în funcţie de gradul de invaliditate.

Dvs. spuneţi că nu aţi lucrat niciodată dar veţi beneficia de pensie de invaliditate. Ok. Veţi primi lunar suma de 350 lei (pensia stabilită prin decizia de pensie va fi mult mai mică decât această sumă). Aceasta se numeşte "indemnizaţie socială pentru pensionari" şi o primesc toţi pensionarii ale căror pensii sunt mai mici de 350 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate gradul i Ganna Ganna Buna seara. Am inteles ca dupa noua lege intrata in vigoare la 1 aprilie 2013, pensia de invaliditate se acorda indiferent de stagiul realizat. Dupa aceasta ... (vezi toată discuția)
60 lei pensie de invaliditate dupa aproape 10 ani lucrati ancamaria1000 ancamaria1000 Am intrat in comisia de expertiza medicala in 12 mai 2014 si ca urmare a deciziei medicale am intrat in gradul doi de invaliditate.Drept urmare,m-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru o persoana de 20 de ani aly99 aly99 Am un copil in varsta de 20 ani cu handicap grav,grad 1,am facut un dosar la casa de pensie pentru a primi pensie de incapacitate de munca,am depus dosarul si ... (vezi toată discuția)