avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... 60 lei pensie de invaliditate dupa aproape 10 ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

60 lei pensie de invaliditate dupa aproape 10 ani lucrati

Am intrat in comisia de expertiza medicala in 12 mai 2014 si ca urmare a deciziei medicale am intrat in gradul doi de invaliditate.Drept urmare,m-am prezentat la Casa de Pensii pentru o decizia de pensie.Dupa 3 luni am primit acasa decizia cu 60 lei cuantum lunar.Vechimea in munca o am de 9 ani si 7 luni din care 7 ani am fost in concediu maternal pentru copil cu handicap.restul reprezinta anii lucrati ca insotitor personal pentru fiul meu cel mare,avand si el probleme de sanatate.Mi se pare absurd 60 lei pensie de invaliditate lunara,avand gradul doi fara drept de munca pentru ca sanatatea nu imi permite,cum pot trai cu 60 lei lunar?Din cate stiam eu,era suficient o cotizatie la Casa de Pensii de cateva luni pentru o pensie de minim 350 lei.Iar eu,ma trezesc,dupa aproape 10 ani ,in care am platit contributii la stat,cu o pensie de 60 lei.SA TRAIM BINE IN ROMANIA!
#-o
Cel mai recent răspuns: ancamaria1000 , utilizator 14:44, 11 Septembrie 2014
Veti primi indemnizatia minima pentru pensionari de 350 de lei.
1. - In functie de varsta dvs. la data pensionarii de invaliditate trebuie sa aveti un anume stagiu de cotizare pentru a vi se calcula stagiul potential (diferenta dintre stagiul complet de cotizare si stagiul efectiv de cotizare).
- Daca dvs. nu aveti acest stagiu efectiv de cotizare realizat, in functie de varsta, atunci pensia de invaliditate va fi mai mica (chiar foarte mica, asa cum este la dvs. de 60 lei).

2. Dar pe cuponul de pensie veti primi indemnizatia sociala minima de 350 lei, diferenta de la 60 lei la 350 lei fiind acoperita de la bugetul de stat.
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important: pensia de invaliditate se va acorda indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate laur1979 laur1979 in legatura cu articolul de mai jos sant in aceeasi situatie ce ar trebui sa fac si cui sa ma adresez pentru a rezolva si eu cu pensia de boala? Decizia ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gradul i Ganna Ganna Buna seara. Am inteles ca dupa noua lege intrata in vigoare la 1 aprilie 2013, pensia de invaliditate se acorda indiferent de stagiul realizat. Dupa aceasta ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie de invaliditate TRANSLATOR TRANSLATOR Buna ziua, Sunt nelamurit in privinta pensiei de invaliditate . V-as ruga sa-mi spuneti cum se calculeaza pensia de invalidate gradul I . Am 47 de ani si pe ... (vezi toată discuția)