Buna ziua,sunt ales de doi ani presedinte al unei asociatii de proprietari si cand m-am prezentat la Adunarea generala cu imputerniciri am descoperit o ambiguitate in lege....in lege se spune ca fiecare PROPRIETAR are dreptul la un vot pentru proprietatea sa dar cum facem in cazul in care sunt doi sau mai multi proprietari pe un apartament(ex. sot ,sotie)...intreb asta deoarece daca am avut imputernicire si de la sot si de la sotie s-a luat in calcul doar una din ele....va multumesc!
Daca ambii soti ar fi participat la adunarea generala ar fi avut voie la un singur vot pentru ca, asa cum spune legea, au voie la un singut vot pentru proprietate...
Daca ambii au dat cuiva imputernicire, persoana imputernicita are un vor pentru sine (daca-i membru al asociatiei) si un vot pentru acea familie care este proprietara unui apartament.
Poate ca in cazul participarii ambilor soti (coproprietari), cand se punea la vot o hotarare, unul vota pentru iar altul contra si-atunci era o problema.
Dar imputernicitul va vota ori pentru ori contra pentru ambii coproprietari.
Proprietarii inscrisi in actul de proprietate al unui apartament sunt coproprietari in acel imobil care isi impart votul pentru imobil. Apartamentul este cea mai mica unitate locativa si de proprietate si pentru aceasta se considera 1 vot.
Daca sunt singurii care corespund, singurii alesi, singurii care accepta sa munceasca, singurii capabili...iar ceilalti nema, DA, trebuie sa salveze barca chiar daca fiind sot si sotie vor fi poate subiectivi si partinitori unul cu altul.
Coproprietar
tomasso
Termenul de coproprietar are o proprietate juridica? In care dintre situatiile juridice ale unui apartament de bloc se poate aplica? Cum se coreleaza cu pct.2 ... (vezi toată discuția)