avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegeri in adunarea generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegeri in adunarea generala

Buna ziua,sunt ales de doi ani presedinte al unei asociatii de proprietari si cand m-am prezentat la Adunarea generala cu imputerniciri am descoperit o ambiguitate in lege....in lege se spune ca fiecare PROPRIETAR are dreptul la un vot pentru proprietatea sa dar cum facem in cazul in care sunt doi sau mai multi proprietari pe un apartament(ex. sot ,sotie)...intreb asta deoarece daca am avut imputernicire si de la sot si de la sotie s-a luat in calcul doar una din ele....va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:55, 3 August 2013
Indiferent cate persoane detin calitatea de proprietar pentru fiecare apartament se acorda un vot
Daca ambii soti ar fi participat la adunarea generala ar fi avut voie la un singur vot pentru ca, asa cum spune legea, au voie la un singut vot pentru proprietate...
Daca ambii au dat cuiva imputernicire, persoana imputernicita are un vor pentru sine (daca-i membru al asociatiei) si un vot pentru acea familie care este proprietara unui apartament.

Poate ca in cazul participarii ambilor soti (coproprietari), cand se punea la vot o hotarare, unul vota pentru iar altul contra si-atunci era o problema.
Dar imputernicitul va vota ori pentru ori contra pentru ambii coproprietari.
Proprietarii inscrisi in actul de proprietate al unui apartament sunt coproprietari in acel imobil care isi impart votul pentru imobil.
Apartamentul este cea mai mica unitate locativa si de proprietate si pentru aceasta se considera 1 vot.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
elga50, moderator
...Si in acest caz, conform acordului de asociere, ambii soti copropietari pot fi alesi in organele de conducere?
Daca sunt singurii care corespund, singurii alesi, singurii care accepta sa munceasca, singurii capabili...iar ceilalti nema, DA, trebuie sa salveze barca chiar daca fiind sot si sotie vor fi poate subiectivi si partinitori unul cu altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietar tomasso tomasso Termenul de coproprietar are o proprietate juridica? In care dintre situatiile juridice ale unui apartament de bloc se poate aplica? Cum se coreleaza cu pct.2 ... (vezi toată discuția)
Situatie legata de alegerea presedintelui asociatiei Almaris Almaris Intr-un imobil nou exista un apartament care in urma unui act de dezmembrare este proprietatea a trei persoane distincte(un singur proprietar format din 3 ... (vezi toată discuția)
Proprietar vs. membru al asociatiei de proprietari. georgetteivonna georgetteivonna Buna seara, am o nelamurire. Locuiesc la bloc, sunt cu cineva, stam impreuna, nefiind casatoriti, problema este urmatoarea; Apartamentul este pe numele meu si ... (vezi toată discuția)