avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat sau furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat sau furt

va salut.am si eu un prieten care a facut o tampenie si akum nu stie ce il asteapta.sa va lamuresc putin....el are aproape 40 de ani si cazierul lui este curat nu a facut nimic rau (penal)niciodata. sa casatorit cu o fata mai mica ca el cu vreo 10 ani si impreuna au o fetita,amandoi au locuit la fata acasa adica la socrii lui,el a investit multi bani in casa socrului...dupa 4,5 ani de casnicie a venit divortul si el a fost dat afara din casa fara sa mai primeasca nimic...ce vreau sa va spun e ca el nu are decat 4 clase facute si multe chestii nu stie...din ce am inteles eu e ca a fost pacalit sa semneze ceva el nestiind sa citeasca a semnat actele de divort si ceva in legatura cu partaju plus ca fetita lui sa poata pleca din tara....partea proasta este ca anu trecut in iarna a vrut sa si faca dreptate si a intrat in casa socrilor si a luat (furat) cate ceva,a fost el cu inca o persoana pe timp de noapte..cam atatea informatii,ideea e ca in 18,19septembrie are primu proces.cat e de grava situatia?eu vreau sal ajut macar cu informatii e clar ca i trebuie avocat. Conteaza faptu ca nu are nimic pe cazier?? sau la furt nu se ia in considerare.va multumesc si sper sa primesc niste sfaturi bune cu care sa l ajut.numa bine
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
cipiadam, utilizator
La cum ati prezentat situatia, incadrarea juridica este furt calificat si violare de domiciliu.
Chiar daca nu are cazier, este posibil sa primesca o pedeapsa cu executare.
Cel mai bine este sa isi angajeze un avocat care sa studieze dosarul si sa ii faca o pregatire temeinica, poate obtine o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere.
furtul calificat absoarbe infractiunea de violare de domiciliu. tocmai in asta consta una din formele calificate ale furtului.
deci sansele sunt destul de mari sa primeasca pedeapsa cu executare.cineva a zis ca nu conteaza daca ajunge la o intelegere cu socrusu(adica sa i restituie ce a furat),furtul ramane furt chiar daca ei se inteleg??
vldstf a scris:

furtul calificat absoarbe infractiunea de violare de domiciliu. tocmai in asta consta una din formele calificate ale furtului.

Infractiunea de furt calificat nu absoarbe intotdeauna infractiunea de violare de domiciliu.
Art 209 alin 1 lit i) Cod penal face referire la patrunderea in urmatoarele modalitati, pentru a putea fi DOAR furt calificat: "prin efractie, escaladare sau folosirea fara drept a unei chei adevarate sau a unei chei mincinoase"

Astfel depinde daca modalitatea in care s-a patruns in imobil se incadreaza in una din cele 3 forme prevazute de lit i) a art 209.

Daca acesta ar fi patruns in casa pe o usa care era lasata deschisa, atunci a savarsit si infractiunea de violare de domiciliu care prevede ca patruderea se face fara drept, in orice mod, pe langa cea de furt calificat.

Trebuie sa ne fie precizata modalitatea de patrundere, pentru a furniza un raspuns motivat.

Pentru infractiunea de furt calificat legea nu prevede ca impacarea partilor sa inlature raspunderea penala.

Doar daca erau rude apropiate se puteau impaca in baza art 210 Cod penal

Rude apropiate

Rude apropiate sunt ascendenţii şi descendenţii, fraţii şi surorile, copiii acestora, precum şi persoanele devenite prin înfiere, potrivit legii, astfel de rude.

Dispoziţiile din legea penală privitoare la rude apropiate, în limitele prevăzute de alineatul precedent, se aplică în caz de înfiere cu efecte depline, persoanei înfiate cât şi descendenţilor acesteia şi în raport cu rudele fireşti, iar în caz de înfiere cu efecte restrânse, înfiatului cât şi descendenţilor acestuia şi în raport cu rudele înfietorului.

E furt calificat.
Era bine daca avea avocat din urmarirea penala.
Acum va avea sigur cazier...daca nu cumva va face si inchisoare...
Poate insa sa primeasca o pedeapsa cu suspendare daca avocatul il apara bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat prin violare de domiciliu mariapanaite mariapanaite Ce parere aveti, in noul cod penal, in cazul in care furtul calificat are loc in varianta [i]prin violare de domiciliu sau sediu profesional[/i], se va retine ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala pneuros pneuros Am fost reclamat pentru amenintare cu pistolul unor individ care imi cosea iarba pe terenul meu proprietate personala , unul a depus plangere iar ceilalti ... (vezi toată discuția)
Incalcarea domeniului privat bloomkira bloomkira buna ziua! Locuiesc in casa mamei mele pt ca aceasta nu este in tara si acolo am si domiciliul,problema este ca in timp ce eu eram la un examen o persoana a ... (vezi toată discuția)