avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere ANAF fara semnatura chiriasului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere ANAF fara semnatura chiriasului

Buna ziua,poate sint prea insistent dar vreau sa aflu mai multe pareri vis-a-vis de situatia pe care o voi descrie mai jos.
Am inchiriat un apartament pe o perioada de 5 ani(2010-2015),iar contractul nu a fost declarat la Fisc.In iulie am facut sesizare la adm.fiscala si propietarul a fost chemat si a trebuit sa dea explicatii si sa rezolve problema.Ieri am sunat la fisc si mi-au spus ca propietarul va venii luni pentru toate formalitatile de intrare in legalitate,si ca voi primi un exemplar.
Intrebare:Daca nu am fost chemat pentru a semna acel contract(contractul prin agentie avea si alte clauze in afara celor legale),poate fi considerat nelegal?
Va multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: SAUNDU , utilizator 08:30, 4 August 2013
Orice clauza care nu este in conformitate cu legea este nula.
Proprietarul nu poate inregistra decat contractul semnat si de dvs., nu se incheie un contract nou la fisc ca sa fiti chemat sa il semnati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
adelaida_07, utilizator
Asigurati-va ca proprietarul va trece pe dvoastra in contractul de inchiriere si nu pe altcineva. El poate sa inregistreze un alt contract semnat de exemplu cu parintii, pentru spatiul inchiriat de dvoastra
Va multumesc pentru raspuns,dar pe mune ma interesa daca contractul de inchiriere fara semnatura mea este valabil.Pe primul contract(cel de la agentie) sint clauze care cu siguranta nu se vor regasii si in cel de la adm.financiara pentru ca legea(m-am interesat)prevede un act aditional care v-a face parte integranta din contractul tip anaf.
Iar lipsa unei semnaturi a unei parti il duce la nulitate,si nu-si va avea efecte viitoare.
Va multumesc dl.mediator dar nu poate, eu sint cel care a cerut prin petitie adresata adm.financiare intrare in legalitate a contractului de inchiriere semnat la ag.imob.acum trei ani.Eu ceream sa aflu daca noul contract anaf fara semnatura mea(chirias) este valabil in viitor.Am aflat ca este nul fara semnatura partilor pe toate cele tri exemplare.
Puteti comenta daca aveti alta pozitie
Un contract este valabil doar daca este semnat de cele doua parti.
Din cate cunosc eu contractul, care este legea partilor, nu are o forma obligatorie.
Ce va face sa credeti ca proprietarul nu va inregistra actul semnat de dvs.?

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu contract de inchiriere in vigoare SAUNDU SAUNDU Buna ziua domnilor,vreau sa expun o situatie in care sint direct implicat si nu stiu cum trebuie actionat legal. Am inchiriat un ap.ptr.mine si familie ... (vezi toată discuția)
Inchiriere 1/3 din hala alfactrus alfactrus Buna ziua, Am nevoie sa inchiriez 1/3 dintr-o hala. Din punct de vedere al proprietarului si al meu nu avem nicio problema cu delimitarea exacta a partii ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa plateasca impozitul ptr un contract de inchiriere?? Dinu jenica Dinu jenica Am inchiriat un apartament cu contract de inchiriere la fisc ,iar propietara ma pune sa platesc eu impozit .Intrebarea mea este cine trebuie sa plateasca eu ca ... (vezi toată discuția)