avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cine trebuie sa plateasca impozitul ptr un contract de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cine trebuie sa plateasca impozitul ptr un contract de inchiriere??

Am inchiriat un apartament cu contract de inchiriere la fisc ,iar propietara ma pune sa platesc eu impozit .Intrebarea mea este cine trebuie sa plateasca eu ca chirias sau propietara??Daca eu de ce??Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:21, 6 Septembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impozitul pe proprietate il plateste proprietarul si nu chiriasul.
Chiariasul plateste numai ce prevede contractul de inchiriere, ar plati impozitul doar in cazul in care ar fi prevazuta explicit o astfel de clauza in contractul de inchiriere.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa platiti si dvs in cazul in care contractul este o opurtunitate pt dvs ,obtineti o chirie mai mica,alte facilitati etc.Daca nu sunteti de acord cautati alt imobil pt a inchiria,Regula este ca impozitul sa fie platit de proprietar dar in practica se intalnesc multe situatii de acest gen,
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. am inchiriat un apartament cu 3 camere privat nemobilat undeva in sect 2. vreau sa stiu daca propietarul apartamentului ne va face contractul de ... (vezi toată discuția)
Poate vizita propietarul apartamentul inchiriat, daca nu s-a specificat in contract? MeatLoaf MeatLoaf Daca la semnarea contractului de inchiriere nu s-a stabilit nici o vizita din partea propietarului in imobilul inchiriat, poate acesta veni in vizita sau cu ... (vezi toată discuția)
Chiriașii plătesc fondul de reparații incluse în cheltuielile de întreținere? kikybaly kikybaly Bună seara, Aș vrea să știu dacă, conform legislației în vigoare, plata fondului de reparații și a fondului de rulment (cele incluse în cheltuielile ... (vezi toată discuția)