avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere ANAF fara semnatura chiriasului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere ANAF fara semnatura chiriasului

Buna ziua,poate sint prea insistent dar vreau sa aflu mai multe pareri vis-a-vis de situatia pe care o voi descrie mai jos.
Am inchiriat un apartament pe o perioada de 5 ani(2010-2015),iar contractul nu a fost declarat la Fisc.In iulie am facut sesizare la adm.fiscala si propietarul a fost chemat si a trebuit sa dea explicatii si sa rezolve problema.Ieri am sunat la fisc si mi-au spus ca propietarul va venii luni pentru toate formalitatile de intrare in legalitate,si ca voi primi un exemplar.
Intrebare:Daca nu am fost chemat pentru a semna acel contract(contractul prin agentie avea si alte clauze in afara celor legale),poate fi considerat nelegal?
Va multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: SAUNDU , utilizator 08:30, 4 August 2013
1.Nu este problema mea ce inregistreaza,problema este ca eu nu voi recunoaste un contract care nu este semnat de mine(chirias).
2.Contractul prin care i-am platit chiria pina acum este cel facut la ag.imobiliara.
3.Chiar daca inscrie contractul la anaf va produce efecte de la data inscrieri
4.Daca se va ajunge intr-o situatie ce cere o judecata dupa care contract se judeca(singurul care este agreat de instanta este cel inscris la anaf)
Rog raspuns
interventie moderator

Va rog sa continuati discuția in tropicul pe care l ați deschis mai demult cu aceeași problema. Nu deschideti mai multe topicuri având același subiect.
Multumesc.
Va multumesc pentru sfat,dar nu am stiut ca trebuie sa continui pe acelasi topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu contract de inchiriere in vigoare SAUNDU SAUNDU Buna ziua domnilor,vreau sa expun o situatie in care sint direct implicat si nu stiu cum trebuie actionat legal. Am inchiriat un ap.ptr.mine si familie ... (vezi toată discuția)
Inchiriere 1/3 din hala alfactrus alfactrus Buna ziua, Am nevoie sa inchiriez 1/3 dintr-o hala. Din punct de vedere al proprietarului si al meu nu avem nicio problema cu delimitarea exacta a partii ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa plateasca impozitul ptr un contract de inchiriere?? Dinu jenica Dinu jenica Am inchiriat un apartament cu contract de inchiriere la fisc ,iar propietara ma pune sa platesc eu impozit .Intrebarea mea este cine trebuie sa plateasca eu ca ... (vezi toată discuția)