avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca cu jumatate de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca cu jumatate de norma

buna , vreau sa angajez doi baieti in constructii cu jumatate de norma adica la 4 ore .nu stiu daca se poate pentru ca eu sunt ii (interprindere individuala) . ce ma intereseaza cel mai mult e dupa cat timp ei pot ia somaj si cat? va multumesc!

[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 3 August 2013
1. Puteti incheia contracte individuale de munca (CIM) cu timp partial (4 ore pe zi).

2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa-i inceteze CIM din motive neimputabile salariatului;
- in cele 12 luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aiba 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

3. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

4. - O luna de stagiu de cotizare la somaj este o luna lucrata cu 8 ore pe zi.
- Daca are CIM cu 4 ore pe zi atunci doua luni lucrate sunt egale cu o luna de stagiu de cotizare.
anaeliza

O I.I. poate avea angajati cu orice tip de c.i.m. .

La 4 ore/zi pentru a beneficia de somaj trebuie sa aiba un stagiu minim de cotizare de 24 de luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Anca1011 Anca1011 Ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Ccc, angajare pe perioada determinata, somaj marcigr8 marcigr8 Am o prietena, ea la data de 24 martie 2012 a iesit din CCC, a fost angajata la o firma cu perioada determinata pentru o luna ( proba). Acum a auzit ca nu ... (vezi toată discuția)