avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Offshore si TVA in Romania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Offshore si TVA in Romania

Buna seara,

As dori stiu ce taxe se platesc in Romania in situatia urmatoare:
Firma producatoare de bunuri in Romania cu clienti exclusiv din strainatate (UE si restul lumii). TVA-ul se plateste obligatoriu indiferent de venit.

Daca imi fac un offshore in Delaware mai platesc TVA 24% in Romania in conditiile in care produc in Romania si expediez produsele din Romania?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:40, 5 August 2013
Atat livrarile intracomunitare de bunuri ( bunuri expediate in tarile UE ) cat si exporturile (cele livrate in tarile care nu sunt membre UE) sunt scutite de TVA.
Asa ca nu inteleg cum si de ce dumneavoastra platiti TVA
Eu nu m-am referit strict la transport. Nu sunt curier. Situ ca expediatul cu Posta Romana este scutit de TVA. Eu m-am referit la pretul de vanzare al produsului meu. Chiar daca esti sub acel prag de 65000 de euro nu poti beneficia de scutirea de TVA daca ai client din afara tarii. Daca fac un produs si il vand in afara tarii cu 500 de euro, trebuie platit TVA.
Nu ati inteles bine. Daca faceti un produs si il vindeti in afara tarii, indiferent cu ce pret sunteti scutit de TVA. Eu nu am vorbit in mesajul anterir de transport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare materiale de constructii in austria siracusa siracusa Buna ziua! As dori cateva informatii daca este posibil sau sa ma indrumati catre cineva in masura sa-mi raspund privind urmatoarea intrebare: Am o societate de ... (vezi toată discuția)
Tva la export extracomunitar nicubila nicubila Buna am o problema legata de TVA si care devine din ce in ce mai ciudata pe masura ce inaintez catre forurile superioare fiscale sa cer o pozitie ... (vezi toată discuția)
Intocmire factura pentru bunkeraj augura augura in situatia in care un agent economic roman , platitor de tva face aprovizionare cu motorina- bunkerare- unei nave apartinind unei tari din ue sau in afara ue ... (vezi toată discuția)